Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η κρισιμότητα των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου 2024 και η προοπτική να αυξηθούν οι μετοχές με μονοψήφιο p/e

Η κρισιμότητα των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου 2024 και η προοπτική να αυξηθούν οι μετοχές με μονοψήφιο p/e
Δώδεκα εισηγμένες που παρακολουθούν οι αναλυτές με μονοψήφιο p/e με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2024
Σχετικά Άρθρα
Με την αγορά να έχει ανακάμψει από τα χαμηλά των 1.400 μονάδων περίπου, αλλά να απέχει από τα υψηλά των 1.500 μονάδων, το ενδιαφέρον στρέφεται στο περιθώριο ανόδου των μετοχών και αν οι αποτιμήσεις είναι χαμηλές.
Με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τις πρόσφατες αναβαθμίσεις που είδαμε από εγχώριους και ξένους αναλυτές, τα περιθώρια ανόδου είναι σημαντικά.
Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου θα δείξει αν οι εκτιμήσεις που έχουν κάνει είναι στο σωστό δρόμο και αν έχουν περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης.
Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων, αλλά με αργό ρυθμό.
Ωστόσο, σε μία περίοδο απουσίας σημαντικών ειδήσεων, οι δημοσιεύσεις θα αποτελέσουν λόγω ενίσχυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Κάποιες επίσης γενικές συνελεύσεις επίσης θα τραβήξουν βλέμματα από την επόμενη εβδομάδα και κυρίως της Eurobank στις 23 Ιουλίου, της Alpha Bank στις 24 Ιουλίου και της Εθνικής Τράπεζας στις 25 Ιουλίου.
Την έναρξη των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου θα κάνει η Metlen και θα ακολουθήσει η ΕΧΑΕ στις 29/7.
Η Entersoft θα δημοσιεύσει στις 30 Ιουλίου, αν και η δημόσια πρόταση έχει πετύχει και η έξοδος είναι μονόδρομος. Ωστόσο, θα δώσει μία εικόνα για τον κλάδο.
Στις 31 Ιουλίου δημοσιεύουν Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Τιτάν, ενώ την 1η Αυγούστου η Εθνική Τράπεζα και στις 2 Αυγούστου η Alpha Bank.

Μονοψήφια p/e με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2024

Με βάση τις εκτιμήσεις των αναλυτών, πολλές είναι εκείνες οι μετοχές που διαπραγματεύονται τα κέρδη του 2024 κάτω από 10 φορές. Όπως βέβαια είναι και πολλές εισηγμένες από το σύνολο των εταιρειών του Χ.Α. που με βάση τα αποτελέσματα χρήσης 2023 έχουν μονοψήφιο p/e.
Παίρνοντας για παράδειγμα τη λίστα των μετοχών που παρακολουθεί και καλύπτει η Piraeus Securities, οι μετοχές με μονοψήφιο πολλαπλασιαστή κερδών είναι δώδεκα με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2024.
Πιο αναλυτικά, ο ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται τα κέρδη του 2024 4,9 φορές, η Aegean Airlines 7 φορές, η Alpha Bank 5,4 φορές, η BriQ Properties 7,5 φορές, η Eurobank 6,1 φορές, η Fourlis 8,3 φορές, η Metlen 7,8 φορές, η Εθνική 6,2 φορές η Τιτάν 8 φορές, η HelleniQ Energy 4,7 φορές και η Motor Oil 2,9 φορές.
Προφανώς δεν έχουν επικαιροποιηθεί οι εκτιμήσεις στα διυλιστήρια με την νέα έκτακτη εισφορά, αλλά και πάλι οι πολλαπλασιαστές θα είναι χαμηλοί.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης