Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ευρώπη και Κυβέρνηση πίεσαν τις τιμές – Ποιες μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Ευρώπη και Κυβέρνηση πίεσαν τις τιμές – Ποιες μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η άνοδος του Trump έχει θορυβήσει κάπως τις αγορές της Ευρώπης και βγαίνουν κάποιες πιέσεις στις βιομηχανικές εταιρείες, λόγω ανησυχιών για επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ. Κάτι που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Μέρος απωλειών κάποιων εγχώριων μετοχών βιομηχανίας πιθανότατα να έχει να κάνει με αυτήν την εξέλιξη. Παρατηρείται επίσης ισχυρή άνοδος στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones στις ΗΠΑ.

Από την άλλη πίεση σήμερα, πιο έντονη, είδαμε στις εταιρείες ενέργειας, λόγω των ανησυχιών για επιβολή έκτακτης φορολογίας από την Κυβέρνηση στις μετοχές για κέρδη από τη χονδρική αγορά ενέργειας. Χθες είχαν ακουστεί αυτές οι φήμες, αλλά σήμερα ήταν εντονότερες οι κινήσεις των επενδυτών στο ταμπλό. Αυτά επηρέασαν την αγορά με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να κλείσει με απώλειες 0,63% και οριακά κάτω από τις 1.450 μονάδες.

ΟΤΕ: Η είδηση της ημέρας είναι η συμπόρευση με τη Nova στη συνδρομητική τηλεόραση. Με 3 ευρώ επιπλέον κάθε συνδρομητής Cosmote θα μπορεί να βλέπει τα αθλητικά κανάλια της Nova. Κίνηση για τον περιορισμό της πειρατείας, αναφέρει η εταιρεία πως είναι στην ανακοίνωσή της. Τώρα το ερώτημα είναι αν υπάρχει πιθανότητα μελλοντικά να υπάρχει κάποια συνέχεια σε αυτή τη συνεργασία που θα κάνει τις άλλες εταιρείες που έχουν τηλεοπτικό περιεχόμενο να διαμαρτυρηθούν. Με απώλειες 1,13% και στα 14,04 ευρώ έκλεισε η μετοχή.

VIOHALCO: Μαζί με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ήταν οι δύο μετοχές που πιέστηκαν σημαντικά. Βιομηχανικές άλλωστε εταιρείες με εξαγωγές στις ΗΠΑ. Στο -2,45% η Viohalco και στο -2,55% η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Πίεση ξανά στη μετοχή της ΔΕΗ, αλλά και στη μετοχή της Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ και Motor Oil. Η ΔΕΗ υποχώρησε 2,58%, η ΜΥΤΙΛ 2,51%, τα ΕΛΠΕ 1,70% και η ΜΟΗ 1,64%.

LAMDA: Διαγραμματικά μας είχε τραβήξει το ενδιαφέρον και σήμερα είδαμε μία δυνατή υποχώρηση 2,81%. Δεν χαλάει ακόμα το διάγραμμα, δεν επιστρέφει στην πλαγιοκαθοδική γραμμή ακόμα, αλλά ίσως θελήσει να την επιβεβαιώσει. Στα 7,26 ευρώ έκλεισε που ήταν και χαμηλό ημέρας.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η μόνη μετοχή με άνοδο άνω του 1% στον FTSE 25 και έγραψε και νέα πολυετή υψηλά.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Από τα μικρομεσαία αυτή ξεχώρισε σήμερα. Είχε καλή συμπεριφορά και στις προηγούμενες 3-4 συνεδριάσεις αλλά σήμερα με υψηλό όγκο συναλλαγών πήγε στο +10% και κλείδωσε. Η συμπεριφορά βελτιώθηκε όταν ανακοίνωσε γενική συνέλευση για αγορά ιδίων μετοχών, αλλά και διάθεση δωρεάν μετοχών.

ΕΥΑΘ: Προφανώς και πάνω από τα 3,50 ευρώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Όταν η αγορά έκανε ράλι και αυτή δεν ακολουθούσε κάποιοι τοποθετήθηκαν από τα 3,50 ευρώ και πάνω σε μία προσπάθεια να πιάσουν μία κίνηση που όμως δεν έκανε. Τώρα είναι λογικό να πουλάνε και κάποιοι αφού το «στοίχημα» δε βγήκε. Η μετοχή πάντως είναι τσάμπα και αδικημένη. Μία αύξηση στα τιμολόγια θα μπορούσε να της αλλάξει επίπεδο. Στα 3,40 ευρώ και στο +0,89% με υψηλό ημέρας τα 3,50 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Συνέχισε και αυτή υψηλότερα.

PROFILE: Εύκολα δείχνει πως πάει να πιάσει ξανά τα ιστορικά υψηλά της. Σήμερα έκλεισε με άνοδο 6,53% και στα 5,38 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας. Απέχει μερικά σεντς από το ιστορικό υψηλό που έχει γράψει σε ενδοσυνεδριακό επίπεδο.

REAL CONS.: Καλή κίνηση και από τη συγκεκριμένη.

PERFORMANCE: Πάλι πάνω από τα 7 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης