Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Η Τεχνική Ολυμπιακή επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος – Η αγορά έκτασης στις ΗΠΑ

Η Τεχνική Ολυμπιακή επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος – Η αγορά έκτασης στις ΗΠΑ
Η εταιρεία είχε σταματήσει να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ από το 2007
Σχετικά Άρθρα
Στον τόπο της… καταστροφής της στο παρελθόν επιστρέφει η Τεχνική Ολυμπιακή, η οποία χθες ανακοίνωσε την αγορά έκτασης στη δυτική ακτή της πολιτείας Φλόριντα των Η.Π.Α.
Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν η εταιρεία είχε δραστηριοποιηθεί έντονα στις ΗΠΑ, αλλά η κρίση την οδήγησε στην καταγραφή μεγάλων ζημιών αφού βυθίστηκαν οι αξίες των ακινήτων.
Η TOUSA (Technical Olympic USA) είχε κάνει επενδύσεις σε ακίνητα.
Πιο συγκεκριμένα το 2000 η εταιρεία ακινήτων Engle Homes, η οποία ήταν εισηγμένη στον Nasdaq εξαγοράστηκε από την TOUSA και συγχωνεύτηκαν οι δύο εταιρείες το 2002 και το 2004 μεταφέρθηκε η διαπραγμάτευση από τον Nasdaq στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το 2005 κατέλαβε την 85η θέση μεταξύ των 400 καλύτερων εταιρειών στις ΗΠΑ σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.
Το 2007 όμως σταμάτησε τη δραστηριότητά της εκεί καθώς η κρίση των ακινήτων δημιούργησε τεράστιες ζημιές.
Σήμερα η Τεχνική Ολυμπιακή, έχει καταφέρει να ορθοποδήσει ξανά, έχοντας πουλήσει το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καράς.
Έκανε μία εξαιρετική κίνηση και επένδυσε στην ποντοπόρο ναυτιλία σε πολύ χαμηλές τιμές και σήμερα απολαμβάνει υψηλά έσοδα και μεγάλες υπεραξίες.
Έχει επίσης επενδύσει σε ακίνητα στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα αναπτύσσει ένα σημαντικό project στα Πηγαδάκια της Βούλας ύψους 22 εκατ. ευρώ, ενώ έχει μέσω του project Arrow (ακίνητα από κόκκινα δάνεια) αποκτήσει 186 ακίνητα.
Η κίνηση αγοράς ακινήτου στις ΗΠΑ μαζί με την εταιρεία Glenarif Properties, η οποία δραστηριοποιείται στις αγορές, πωλήσεις αλλά και ενοικιάσεις ακινήτων, προκειμένου να δημιουργήσουν ξενοδοχείο, προκάλεσε αίσθηση.
Αρχικά πρόκειται για μία μικρή επένδυση 2,6 εκατ. δολαρίων στην… άλλη άκρη της γης και δύσκολα κάποιος αντιλαμβάνεται το νόημα της κίνησης. Γιατί δηλαδή κάποιος να επενδύσει λίγα εκατομμύρια στις ΗΠΑ όταν μάλιστα στο παρελθόν είχε τεράστιες ζημιές από εκεί;

Η ανακοίνωση της εταιρείας


H Εταιρεία με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.» (εφεξής η Εταιρεία) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:
1. Στις 15/7/2024 η εν Κύπρω εδρεύουσα θυγατρική αυτής με την επωνυμία Τ.Ο INTERNATIONAL HOLDING Ltd προέβη σε ίδρυση εταιρείας με την ονομασία T.O.I. Real Estate Development LLC, στην Πολιτεία DELAWARE των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 
2. Στις 17/7/2024 η T.O.I. Real Estate Development LLC από κοινού με την εταιρία Glenarif Properties LLC πλειοδότησαν σε δημοπρασία ακινήτου εμβαδού 1.715 τ.μ., στην θέση 11295 Gulf Blvd Treasure Island, στη δυτική ακτή της Πολιτείας FLORIDA των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, προσφέροντας ποσό ύψους δύο εκατομμυρίων εξακοσίων σαράντα χιλιάδων δολαρίων ($2.640.000), με σκοπό την ανάπτυξή του (μέσω κοινής εταιρίας κατά τους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας), ως Condo Hotel.
Εκ του ως άνω ποσού δύο εκατομμυρίων εξακοσίων σαράντα χιλιάδων δολαρίων ($2.640.000), η T.O.I. Real Estate Development LLC θα καταβάλλει ποσό ανερχόμενο σε δυο εκατομμύρια πεντακόσια οκτώ χιλιάδες δολάρια ($2.508.000).
Η Εταιρεία θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης