Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπάθεια συσσώρευσης με χαμηλό τζίρο παρά την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Προσπάθεια συσσώρευσης με χαμηλό τζίρο παρά την πτώση των ευρωπαϊκών αγορών
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με απώλειες τις οποίες διεύρυναν λίγο αργότερα και η εγχώρια αγορά ακολουθεί αλλά αρκετά πιο ήπια στα πρώτα λεπτά. Χάνει 0,16% έναντι 0,90% του DAX. Μετοχές που χθες ξεχώρισαν, σήμερα πιέζονται. Ωστόσο, η συνολική εικόνα των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης παραπέμπει σε συσσώρευση. Ο όγκος των συναλλαγών είναι και πάλι χαμηλός και υπάρχει σε κάποιες μετοχές μία απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Χθες κράτησε την αγορά και σήμερα άνοιξε με απώλειες 1% και στα 8,13 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου θα διαπραγματεύεται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου, ύψους 0,50 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση 19%. Άρα στο σημερινό κλείσιμο όσοι έχουν μετοχές θα λάβουν το παραπάνω ποσό. Αμετάβλητη η μετοχή στο άνοιγμα.

ΔΕΗ: Και η συγκεκριμένη μετοχή θα διαπραγματεύεται τη Δευτέρα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 2,2%. Απώλειες 0,44%.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Συνολικά στις 22 Ιουλίου οι αποκοπές είναι πέντε. Πιο αναλυτικά κόβουν: Ιατρικό Αθηνών (0,02 ευρώ), Space Hellas (0,16 ευρώ), ΕΥΔΑΠ (0,10 ευρώ), ΔΕΗ (0,25 ευρώ) και Ελλάκτωρ (0,50 ευρώ επιστροφή κεφαλαίου). Σήμερα λοιπόν κατοχυρώνουν το δικαίωμα όσοι έχουν μετοχές στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Συνώνυμο της απαξίωσης πλέον η μετοχή. Να είσαι μέτοχός της και να βλέπεις τη Cenergy να κατακτά τη μία κορυφή μετά την άλλη και αυτή να μην μπορεί να ξεκολλήσει από τα υπόγεια. Στα 1,8240 ευρώ με απώλειες 1,30% στο ξεκίνημα.

ΟΤΕ: Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει έχει βελτιωμένη συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα. Είναι και μεταξύ των μετοχών που ξεχωρίζει για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Piraeus Securities (μαζί με ΟΠΑΠ και Coca Cola).

INTRALOT: Μεγάλες εντολές πώλησης από τα 1,2740 ευρώ και πάνω.

ATTICA GROUP: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα των 0,07 ευρώ (καθαρό) διαπραγματεύεται σήμερα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δεν κατανοούμε το νέο άνοιγμα στις ΗΠΑ, όταν μάλιστα έχει «καεί» στο παρελθόν από τις επενδύσεις στα ακίνητα εκεί. Δε νομίζουμε επίσης πως ένα ξενοδοχείο εκεί θα κάνει τη διαφορά. Μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια για να πηγαίνει το team της εταιρείας εκεί, που λέει ο λόγος, θα τρώνε το κέρδος. Εκτός και αν έχει και άλλα σχέδια.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Με δυνατή υποχώρηση το τελευταίο διάστημα και έχει πλησιάσει μία καλή στήριξη. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να την κρατήσει.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Το ενδιαφέρον εδώ και καιρό έχει ατονήσει. Και κάποιες που ξεχώρισαν και έκαναν κίνηση γύρισαν χαμηλότερα ή ακόμα και εκεί από όπου ξεκίνησαν. Πολλές μετοχές υποαποδίδουν, πολλές δεν έχουν κάνει κίνηση εδώ και μήνες για να μην πούμε χρόνια. Το κόστος διακράτησης μεγάλο ειδικά όταν βλέπεις άλλες να κάνουν ράλι. Όμως η περίοδος που διανύουμε δεν έχει πολλές μετοχές που να ξεχωρίζουν. Σχεδόν όλες κάνουν συσσώρευση. Και νομίζουμε πως έτσι θα βγάλουμε όλο το καλοκαίρι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης