Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στο rebalancing του MSCI και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στο rebalancing του MSCI και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Αναμένεται αύξηση της αξίας των συναλλαγών στη σημερινή συνεδρίαση
Σχετικά Άρθρα

Στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα εστιάσουν σήμερα οι επενδυτές στο εξωτερικό, τηρώντας στάση αναμονής μέχρι τη δημοσίευσή τους.
Από την άλλη στο εσωτερικό, το rebalancing των δεικτών MSCI αναμένεται να αυξήσει σήμερα τη συναλλακτική δραστηριότητα.
Όπως δημοσίευσε χθες το ΒΝ αναμένονται εκροές για τις περισσότερες εταιρείες που συμμετέχουν στους δείκτες με τις περισσότερες να εστιάζονται στη Motor Oil η οποία αφαιρείται από τον MSCI Greece Standard.
Εκτός από τη Motor Oil η οποία θα είναι και σήμερα στο επίκεντρο, η HelleniQ Energy θα τραβήξει επενδυτικά βλέμματα μετά τα αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες και την ενημέρωση των αναλυτών που έκανε η διοίκηση του ομίλου.
Η Austriacard επίσης δημοσίευσε αποτελέσματα ανάλογα και λίγο καλύτερα των εκτιμήσεων.

Eurobank Equities
Σήμερα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για μία ήπια προσγείωση της οικονομίας εν μέσω των προοπτικών για χαμηλότερα επιτόκια.

Piraeus Securities
Θα αναμέναμε αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα, λόγω του rebalancing του MSCI.

Optima Bank
Το rebalancing του MSCI θα γίνει σήμερα με τη Motor Oil στο επίκεντρο.

Beta
Ο MSCI θα αυξήσει το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση καθώς οι όγκοι συναλλαγών αναμένεται να ανακάμψουν.

Κύκλος
Ο Γ∆ παρέμεινε χθες σε θετικό έδαφος ακολουθώντας το ανοδικό άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου εξαιτίας και των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων της nvidia, του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού. Η εικόνα δεν καλλιεργεί ιδιαίτερες προσδοκίες για την άμεση συνέχεια εν μέσω του θετικού κλίματος που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές. Στις 1436 μονάδες η βραχυχρόνια αντίσταση του Γ∆.

Δεπόλας
Συνεχίζεται η στάση αναμονής στο ΧΑ, ενώ και η συνολική εικόνα των διεθνών μετοχικών δεικτών δεν διαφέρει ουσιαστικά, παρόλο που χθες δημοσιεύτηκε ένα ικανοποιητικό μίγμα μακροοικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ. Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων εσωτερικού, τα ΕΛΠΕ ανακοίνωσαν λειτουργικά συγκρίσιμα EBITDA Β΄τριμήνου στα 232εκ ευρώ και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη στα 73 εκ ευρώ, τα οποία εν πολλοίς κινήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Η σημερινή ατζέντα είναι πλούσια από μακροοικονομικά στοιχεία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, τον πληθωρισμό Αυγούστου (1η μέτρηση) σε Ευρωζώνη και Ιταλία, τις εγχώριες λιανικές πωλήσεις Ιουνίου, το προσωπικό εισόδημα και προσωπικά έξοδα Ιουλίου στις ΗΠΑ και πιθανώς το σημαντικότερο όλων το επίπεδο τιμών προσωπικών εξόδων Ιουλίου. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι μετοχικές αλλαγές στους δείκτες MSCI και ενδεχομένως να έχουμε αναζωπύρωση της μεταβλητότητας.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης