Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικό άνοιγμα αναμένεται λόγω των ξένων αγορών - Cenergy και τράπεζες στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Επιφυλακτικό άνοιγμα αναμένεται λόγω των ξένων αγορών - Cenergy και τράπεζες στο επίκεντρο
Σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου 200 εκατ. ευρώ της Cenergy
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντικές απώλειες αναμένεται το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από τον κλάδο τεχνολογίας και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου που πίεσαν τις αγορές στις ΗΠΑ.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει με τους επενδυτές να στρέφουν σταδιακά το βλέμμα τους στις επερχόμενες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και κυρίως των τραπεζών.
Η Cenergy θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της Attica Bank, προκειμένου να γίνει το reverse split, ενώ στις 21/10 που θα επιστρέψει θα έχει γίνει και η αποκοπή του δικαιώματος για την αύξηση κεφαλαίου και θα ξεκινήσει την ίδια μέρα η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την αυριανή απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Piraeus Securities
Εν μέσω ενός επιφυλακτικού εξωτερικού κλίματος, θα περιμέναμε επιλεκτικές κινήσεις στην αγορά σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις διεθνείς αγορές σήμερα, με τη Cenergy να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Οι τράπεζες θα διαμορφώσουν την πορεία της αγοράς σήμερα, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στα επερχόμενα αποτελέσματα και τις επιχειρηματικές τάσεις για το υπόλοιπο του έτους. Επιλεκτικές αγορές ίσως σταθεροποιήσουν την αγορά.

Depolas
Επιχείρησε ανοδικά χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ αυτό συνοδεύτηκε και με αύξηση του όγκου συναλλαγών. Αντιθέτως, σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε ως επι το πλείστον η υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ απώλειες είδαν και οι μετοχές στις ΗΠΑ. Η σημαντική υποχώρηση νέων παραγγελιών της ASML πυροδότησε πωλήσεις σε αρκετές συνδεόμενες και μη εταιρείες τεχνολογίας. Αυτό ενδεχομένως να είναι ενδεικτικό των γενικότερα χαμηλότερων προσδοκιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας για το 2025. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και στον δείκτη τιμών εισαγωγών Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Επίσης, βαρύτητα θα δοθεί από την επενδυτική κοινότητα σήμερα και στα εταιρικά αποτελέσματα Γ’ τριμήνου της Morgan Stanley. Στο εσωτερικό, η συσσώρευση εντός εύρους τιμών παραμένει το επικρατέστερο σενάριο.Σήμερα, εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Cenergy Holdings.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης