Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η πτώση τιμών καλοκαιρινών πακέτων στην Βρετανία τονώνει τη ζήτηση - Η Κρήτη δημοφιλής προορισμός

tags :
Η πτώση τιμών καλοκαιρινών πακέτων στην Βρετανία τονώνει τη ζήτηση - Η Κρήτη δημοφιλής προορισμός
Οι τιμές των πακέτων στην Βρετανική αγορά, μειώθηκαν από 10% έως και 54% ετησίως
Οι τιμές των πακέτων διακοπών κατά την περίοδο αιχμής του Ιανουαρίου για το καλοκαίρι του 2021 έχουν μειωθεί καθώς η βιομηχανία επιδιώκει να τονώσει τη ζήτηση μετά την κρίση Covid.
Οι τιμές των πακέτων στην Βρετανική αγορά, μειώθηκαν από 10% έως και 54% ετησίως. Αυτό αποκαλύπτουν στοιχεία από τον ιστότοπο σύγκρισης διακοπών TravelSupermarket.
Το Αλγκάρβε της Πορτογαλίας είδε τεράστια πτώση 54%. Καθώς η χώρα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της βραζιλιάνικης παραλλαγής του ιού.
Τα καλοκαιρινά πακέτα επτά διανυκτερεύσεων στη Μεσόγειο ξεκινούν από λιγότερο από 150 λίρες ανά άτομο.
Με την Κέρκυρα, την Κρήτη, την Κόστα Ντοράδα, την Κόστα Μπράβα και την περιοχή Αλικαρνασσού της Τουρκίας να προσφέρουν τις καλύτερες τιμές.
Τα αποτελέσματα αφορούν αναζητήσεις που έγιναν μέσω του TravelSupermarket τις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, για αναχωρήσεις Μαΐου-Οκτωβρίου.

Η Κρήτη πιο δημοφιλής προορισμός

* Η πιο δημοφιλής αναζήτηση πακέτων διακοπών επτά διανυκτερεύσεων του καλοκαιριού 2021 είναι για την Κρήτη. Οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά 10% από έτος σε έτος.
* Η Τενερίφη είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής αναζήτηση για αυτό το καλοκαίρι, με μέση τιμή 13% χαμηλότερη.
* Ακολουθούμενη από Μαλδίβες, Μαγιόρκα, Ντουμπάι, Μπαρμπάντος, Παρίσι / Disneyland Παρίσι, Σαντορίνη, Κανκούν και Λας Βέγκας.
“Η Κρήτη προσφέρει μερικές εξαιρετικές τιμές για το 2021, αναφέρει η Emma Coulthurst, της TravelSupermarket. Και βρίσκεται στις πέντε πρώτες καλύτερες τιμές πακέτων διακοπών για το καλοκαίρι.
Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι ψηλά στις λίστες μικρών αποστάσεων για παραλίες”.

Οι πιο δημοφιλής μήνες αναζήτησης διακοπών

Οι αναζητήσεις και κρατήσεις να επικεντρώνονται στις αναχωρήσεις Μαΐου και μετά.
Οι πιο δημοφιλής μήνες αναζήτησης είναι Μάιος έως Ιούλιος. Τον Σεπτέμβριο, υπάρχει ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.
Παράλληλα η εταιρεία διακοπών Holiday Extras διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα στα πέντε άτομα (17%) σχεδιάζει να πάει διακοπές τον Μάιο, με ένα ακόμη 13% να ελπίζει να φύγει τον Ιούνιο.
Εν τω μεταξύ, οι κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το holidaycottages.co.uk από το Σάββατο είναι 85% αυξημένες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι συνολικές εσωτερικές κρατήσεις από το Πάσχα και μετά είναι 37% μπροστά από το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης