Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος ΠΟΞ: Είναι μεγάλο το στοίχημα για το καλοκαίρι

tags :
Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος ΠΟΞ: Είναι μεγάλο το στοίχημα για το καλοκαίρι
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι «πολύ σωστή»
Έτος επιβίωσης για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική ξενοδοχία χαρακτηρίζει το 2021 σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), επισημαίνοντας πως η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι «πολύ σωστή».
«Είμαστε στο σημείο μηδέν, μόνο με τα vouchers του 2020, τις κρατήσεις που δεν έγιναν και, αν θέλετε, με επιδημιολογικά δεδομένα σκληρά στις χώρες αναφοράς, Ευρώπη και όχι μόνο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ.
Αναφερόμενος δε στη ρωσική αγορά τονίζει: «Είναι ξεκάθαρο ότι εάν δεν εγκριθεί το εμβόλιο Sputnik V από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στον οποίο έχει γίνει το πρώτο αίτημα, θα έχουμε σίγουρα δυσκολίες όσον αφορά την είσοδο των Ρώσων. Το ζητούμενο για τις τρίτες χώρες είναι να είμαστε έτοιμοι, εφόσον δεν προχωράει κάτι σε σχέση με την Ευρώπη, να κάνουμε και τις λεγόμενες διακρατικές συμφωνίες, να μπούμε μπροστά. Υπάρχει και το παράδειγμα της Κύπρου για το συγκεκριμένο ζήτημα, ήδη υπάρχουν επαφές. Νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο στον επόμενο μήνα, να δείξουμε κι εμείς στη Ρωσία και όχι μόνο και σε άλλες λεγόμενες τρίτες χώρες ότι είμαστε εδώ».
«Εμείς ως κομμάτι του κοινωνικού εταίρου στο θέμα των εργασιακών μας σχέσεων με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους είμαστε αυτή τη στιγμή σε έναν ανοιχτό διάλογο, ο οποίος υπάρχει μέσω της διαμεσολάβησης και θα έλεγα ότι είμαστε αρκετές μέρες σε μια κουβέντα στο πού μπορούμε να βρούμε μια χρυσή τομή, κάπου να βρεθούμε, να το πούμε πολύ απλά, στη μέση. Η πρόταση η δικιά μας έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό, έχει διετή χαρακτήρα και το 2021 και το 2022. Και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό εφόσον βρεθούμε στη τελική ευθεία της λύσης να δείξουμε και συνολικά στη χώρα ότι η εργασιακή ειρήνη είναι εδώ και προχωρά, αλλά να περάσουμε και ένα άλλο σημαντικό μήνυμα για μένα και προς την κυβέρνηση. Ότι η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, ιδιαίτερα για το πολύ κρίσιμο σημείο της έναρξης της σεζόν και όχι μόνο, θα είναι κομβική για να δώσει πραγματική ανάσα και στη ρευστότητα των επιχειρήσεων», τονίζει ο Γρηγόρης Τάσιος.
«Η χώρα δεν μπορεί να μη δουλέψει το καλοκαίρι. Πολύ σωστή η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε έτοιμοι και για το PCR, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για επιδότηση του PCR ενδεχομένως και μια στρατηγική στην προβολή, που ξεκινάει ο ΕΟΤ και ο κύριος Φραγκάκης και έχουμε οι φορείς λάβει μία ενημέρωση, της χώρας με την πραγματική ασφάλεια και υγεία. Είναι μεγάλο το στοίχημα για το καλοκαίρι. Η χώρα δεν έχει περιθώρια», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΞ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενα λουκέτα το 2022 και για ενδεχόμενο αφελληνισμού των ελληνικών ξενοδοχείων.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89369

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης