Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέα έρευνα δείχνει τους Βρετανούς έτοιμους για ταξίδια

tags :
Νέα έρευνα δείχνει τους Βρετανούς έτοιμους για ταξίδια
Το 70% των τακτικών παραθεριστών ηλικίας 18 – 24 αναμένουν εγχώριες διακοπές για φέτος
Έτοιμοι να ξεκινήσουν τα ταξίδια φαίνεται πως είναι οι Βρετανοί. Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα Ιανουαρίου της travioso.com.
Ειδικότερα, το 61% των παραθεριστών του Ηνωμένου Βασιλείου περιμένουν να ξεκινήσουν τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι.
Η έρευνα έγινε με τη μορφή της δημοσκόπησης. Συμμετείχαν Βρετανοί ταξιδιώτες που έχουν κάνει διακοπές στο εξωτερικό τα τελευταία 2 χρόνια.
Από όσους ελπίζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, το 95% αναμένουν ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν με ορισμένους περιορισμούς που σχετίζονται με το COVID-19. Αυτοί είναι η κοινωνική απόσταση ή η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Ωστόσο, μόνο το 43% αναμένει ότι θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα ή να κάνουν τέστ όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Διαφορές ανά ηλικιακή ομάδα

Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης κάποιες σημαντικές διαφορές ανά ηλικιακό εύρος.
* Το 70% των τακτικών παραθεριστών ηλικίας 18 – 24 αναμένουν εγχώριες διακοπές για φέτος.
* Μόνο οι μισοί από τους άνω των 45 ετών πιστεύουν ότι θα κάνουν διακοπές στο εξωτερικό φέτος.
Η έρευνα Travioso έδειξε ότι μόνο το 27% των ανθρώπων που περιμένουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι έχουν ήδη κάνει κράτηση για τα ταξίδια τους.
Αυτό προκύπτει από πληροφορίες της Google, οι οποίες δείχνουν ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν τη μηχανή αναζήτησης για να αναζητήσουν πακέτα διακοπών.

Μείωση στις κρουαζιέρες

Επίσης οι κρουαζιέρες έχουν μειωθεί περισσότερο από 75% από τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό υποδηλώνει ότι, ενώ οι άνθρωποι ελπίζουν να ταξιδέψουν φέτος, δεν αισθάνονται ακόμη αρκετά σίγουροι για να κάνουν αναζήτηση και κράτηση για τα ταξίδια τους το 2021.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης