Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις στα ξενοδοχεία το 2021

tags :
Ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις στα ξενοδοχεία το 2021
Το ξέσπασμα του COVID-19 και τα επακόλουθα μέτρα ασφαλείας είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη φιλοξενία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020
Η πανδημία COVID-19 είχε άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στον ξενοδοχειακό κλάδο. Παράλληλα έχει θέσει και νέα πρότυπα στον τομέα. Οδηγώντας γρηγορότερα σε αλλαγές περισσότερο από ποτέ.
Το ξέσπασμα του COVID-19 και τα επακόλουθα μέτρα ασφαλείας είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη φιλοξενία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020. Κάτι που θα είναι σε ισχύει και το 2021, αλλά και μετά.
Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα του EHL Insights σχετικά με τις τρέχουσες τάσεις στον κλάδο της φιλοξενίας, για το 2021.
Το σίγουρο είναι πως οι ξενοδόχοι θα πρέπει να πείσουν τους παραθεριστές ότι είναι πράγματι ασφαλές να απολαύσουν μια διαμονή σε ξενοδοχείο. Και παράλληλα να ικανοποιήσουν την αυξημένη ευαισθητοποίηση τους πως στον προορισμό θα κάνουν διακοπές βιώσιμες.

Οι κορυφαίες τάσεις στα ξενοδοχεία το 2021

Ασφάλεια και υγιεινή

Η υγιεινή, η καθαριότητα και η σχετική ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια και προστασία είναι πιθανώς μερικοί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες και τις τάσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της χρονιάς.

Πράσινος και βιώσιμος τουρισμός

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Generation Z και την επόμενη γενιά.
Οι ταξιδιώτες θέλουν να περάσουν τη νύχτα σε ξενοδοχεία που έχουν δεσμευτεί για τη βιωσιμότητα και έχουν ανακαλύψει την προστασία του περιβάλλοντος ως ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο.

Προσαρμογή μέσω ψηφιοποίησης

Εάν έχετε ψηφιακούς βοηθούς ή μια εφαρμογή ξενοδοχείου, έχετε ήδη πολλά για μία
μοναδική και ατομική εμπειρία για τον επισκέπτη.

Σκεφτείτε τοπικά για τους διεθνής ταξιδιώτες

Ακόμα κι αν δεν αναμένεται διεθνής επισκέπτης κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα ξενοδοχεία πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό.
Μέσω της συνεργασίας, είτε με τοπικούς αγρότες, τοπικούς παρόχους εκδρομών, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δίκτυο για να καλύψετε τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των επισκεπτών και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε συνέργειες.

Μετατροπές δωματίων σε συνεργατικούς χώρους

Παρά τις δυσκολίες του 2020, η δημιουργικότητα και η ευφυΐα των ξενοδόχων ήταν ακόμη εμφανής. Οι μετατροπές σε συνεργατικούς χώρους έχουν γίνει δημοφιλείς.
Ένας μεγάλος αριθμός νέων, εναλλακτικών τύπων καταλυμάτων έχει αναπτυχθεί στην αγορά τα τελευταία χρόνια.

Ευέλικτες συνθήκες ακύρωσης

Η τάση στον τομέα της φιλοξενίας προς τις online κρατήσεις θα συνεχιστεί. Τα ταξίδια της τελευταίας στιγμής και οι ευέλικτες συνθήκες ακύρωσης θα είναι επίσης όλο και πιο δημοφιλείς το 2021.

Ψηφιακές εμπειρίες και “έξυπνα” ξενοδοχεία

Το 2021, περισσότερο από ποτέ, οι ξενοδόχοι θα πρέπει να ανανεώσουν τις δομές πληροφορικής τους. Να επεκτείνουν τα κανάλια ψηφιακής επικοινωνίας και να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες.
Επειδή όλοι οι ψηφιακοί βοηθοί από τον ψηφιακό κατάλογο επισκεπτών έως έξυπνα χειριστήρια δωματίων και έξυπνα συστήματα ξενοδοχείων, εφαρμογές ξενοδοχείων και τερματικά check-in έχουν ένα κοινό κοινό στόχο. Να βοηθήσουν στην επιβίωση κατά την διάρκεια της πανδημίας και ταυτόχρονα θα ανοίξουν νέες δυνατότητες πώλησης.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης