Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιοι ταξιδιώτες στο Ην. Βασίλειο θα μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχεία

tags :
Ποιοι ταξιδιώτες στο Ην. Βασίλειο θα μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχεία
Οι απευθείας πτήσεις από τους 22 προορισμούς έχουν ήδη ανασταλεί
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι οι αφίξεις από 22 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της Πορτογαλίας, θα υπόκεινται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.
Όπως είπε οι απευθείας πτήσεις από τους 22 προορισμούς έχουν ήδη ανασταλεί, αλλά ορισμένοι ταξιδιώτες συνεχίζουν να αναζητούν είσοδο, στην χώρα. Το μέτρο αφορά υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που φτάνουν από αυτές τις χώρες. Και μάλιστα κατά την άφιξη θα ερωτηθούν για ποιο λόγο ταξίδεψαν.
«Πρέπει να λάβουμε επιπλέον μέτρα για να ενισχύσουμε τα σύνορα μας. Είναι παράνομο να φύγεις από το σπίτι για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό για ψυχαγωγικούς σκοπούς», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.
Οι ταξιδιώτες θα μεταφέρονται απευθείας από το αεροδρόμιο στο καθορισμένο ξενοδοχείο -που θα πληρώνουν οι ίδιοι- και δεν θα υπάρχει διαθέσιμη δυνατότητα δοκιμής απελευθέρωσης για τη μείωση της καραντίνας των 10 ημερών.
Ο Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε να εκπονήσει «ένα σχέδιο για την απομάκρυνση της χώρας από το lockdown» μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Η επέκταση των μέτρων βαθαίνει την κρίση στις αεροπορικές εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν ότι η επέκταση των συνοριακών ελέγχων του Ηνωμένου Βασιλείου σε καραντίνες ξενοδοχείων θα «βυθίσει την αεροπορική και ταξιδιωτική βιομηχανία βαθύτερα σε κρίση».
Η British Airways, η easyJet και η Virgin Atlantic σε επιστολή τους στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον απαιτούν «επειγόντως έναν χάρτη πορείας για το άνοιγμα των αεροπορικών ταξιδιών».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης