Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μιχάλης Κόλιας, δήμαρχος Λέρου: Στόχος μας είναι ο ποιοτικός τουρισμός

tags :
Μιχάλης Κόλιας, δήμαρχος Λέρου: Στόχος μας είναι ο ποιοτικός τουρισμός

Η Λέρος διαχρονικά είναι ένα νησί που λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες

Για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στη Λέρο, καθώς και για τις επιπτώσεις της πανδημίας της νόσου COVID-19 στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο νησί μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.
«Οι επενδύσεις στη Λέρο συνεχίζονται, βεβαίως υπάρχουν απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας. Η Λέρος διαχρονικά είναι ένα νησί που λειτουργεί και τους χειμερινούς μήνες. Οι επιχειρήσεις λειτουργούν, ελάχιστες κλείνουν. Δεν είναι από τα νησιά που έχουν μεγάλη σεζόν, αλλά είναι από τα νησιά που λειτουργούν χειμώνα-καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η Λέρος διαθέτει σπάνια μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει πλούσια ιστορία, έχει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της ανατολικής Μεσογείου, το Λακκί. Ήδη έχουν χαρακτηριστεί, με πρωτοβουλία της υπουργού Πολιτισμού, ιστορικοί τόποι το Λακκί και τα Λέπιδα που διαθέτουν σπάνια μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχουμε χαρακτηριστεί ως νησί bike friendly, του ποδηλατικού τουρισμού. Έχουμε καταδυτικό τουρισμό, διότι υπάρχουν ναυάγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και όσοι ασχολούνται με τις καταδύσεις μπορούν να τα επισκεφθούν. Διαθέτουμε ένα Πολεμικό Μουσείο με σπάνια εκθέματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γενικότερα είναι ένα νησί που παρέχει υπέροχες γεύσεις, φθηνές γεύσεις, αλλά και φθηνά καταλύματα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λέρου.
«Τα πλοία που επισκέπτονται το νησί μας είναι υπερσύγχρονα, είναι ταχύπλοα. Υπάρχει και αεροδρόμιο με διπλές πτήσεις το καλοκαίρι, αλλά και τα πλοία είναι πολύ σύγχρονα, οπότε προσφέρουν τις απαιτούμενες ανέσεις ούτως ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους ταξιδιώτες. Στόχος μας είναι να γίνουν ακόμη πιο συχνά τα δρομολόγια και να γίνει μεγαλύτερο το αεροδρόμιο, ούτως ώστε να έχουμε περισσότερους επισκέπτες. Βέβαια, η Λέρος δεν θέλει μαζικό τουρισμό. Η Λέρος έχει βάλει στόχο ήπια ανάπτυξη, ποιοτικό τουρισμό και είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά και να έρχεται εύκολα ο επισκέπτης», καταλήγει ο Μιχάλης Κόλιας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89727

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης