Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιο μοντέλο αεροπορικών εταιρειών, θα οδηγήσει στην ανάκαμψη μετά το COVID-19

tags :
Ποιο μοντέλο αεροπορικών εταιρειών, θα οδηγήσει στην ανάκαμψη μετά το COVID-19
Η πανδημία COVID-19 ενίσχυσε τις ανησυχίες των καταναλωτών σχετικά με τα οικονομικά τους
Το μοντέλο αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους (LCC) θα οδηγήσει στην ανάκαμψη μετά το COVID-19 και θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση της ζήτησης.
Τα μέτρα μείωσης του κόστους και η ανταπόκριση θα δουν αυτούς τους αερομεταφορείς να κινούνται γρήγορα για να απορροφήσουν την πενταπλή ζήτηση και να αξιοποιήσουν τυχόν ευκαιρίες μπροστά από άλλες αεροπορικές εταιρείες υψηλού κόστους, αναφέρει η GlobalData.
Η πανδημία COVID-19 ενίσχυσε τις ανησυχίες των καταναλωτών σχετικά με τα οικονομικά τους.
Η τελευταία έρευνα ανάκτησης COVID-19 της GlobalData έδειξε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, το 87% των ερωτηθέντων ήταν «εξαιρετικά», «αρκετά» ή «ελαφρώς» ανήσυχο για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση.
«Οι χαμηλοί ναύλοι που προσφέρουν οι LCC θα καλύψουν καλύτερα την αυξημένη ανάγκη για προσιτή τιμή, υπογραμμίζει ο Γκας Γκάρντνερ, Αναλυτής Ταξιδιών και Τουρισμού στο GlobalData.
Τα μέτρα μείωσης του κόστους θα επιτρέψουν στις LCC να ωθήσουν τις τιμές των εισιτηρίων σε νέα χαμηλά, αφήνοντας άλλους αερομεταφορείς να πετάξουν μη κερδοφόρα εάν επιλέξουν να αγωνιστούν.
Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες πιθανότατα θα αποκτήσουν ισχυρότερη θέση στην αγορά ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Με τα ταξίδια αναψυχής που πιθανότατα θα ανακάμψουν πρώτα και τη μικρή απόσταση του LCC, τα δίκτυα point-to-point ταιριάζουν καλύτερα σε επιφυλακτικούς με πανδημία ταξιδιώτες που αναζητούν ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι τους».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης