Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ευσταθία Λιάρου, δήμαρχος Ελαφονήσου: Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε το Παυλοπέτρι για την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού

tags :
Ευσταθία Λιάρου, δήμαρχος Ελαφονήσου: Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε το Παυλοπέτρι για την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού
Στην Ελαφόνησο η τουριστική σεζόν ξεκινάει περίπου το Πάσχα και εκπνέει κάποια στιγμή στα μέσα του Νοέμβρη

Για τις δράσεις που υλοποιεί η δημοτική Αρχή στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τουριστικής ταυτότητας της περιοχής, για τις προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, καθώς και για τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι ταξιδιώτες μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, η Ευσταθία Λιάρου, δήμαρχος Ελαφονήσου.
«Τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί το οδικό δίκτυο και από τη Σπάρτη και κάτω. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες στροφές, όμως έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις. Ο τελικός προορισμός σε κάνει να ξεχάσεις τις όποιες δυσκολίες μετάβασης», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Ευσταθία Λιάρου.
«Στην Ελαφόνησο η τουριστική σεζόν ξεκινάει περίπου το Πάσχα και εκπνέει κάποια στιγμή στα μέσα του Νοέμβρη. Αυτό σημαίνει ότι πέραν της θάλασσας και των υψηλών θερμοκρασιών που ως Ελλάδα και ως Πελοπόννησος έχουμε, προφανώς υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που προσελκύουν στοχευμένα target groups», συμπληρώνει.
«Υπάρχουν μονοπάτια, υπάρχουν δύο κεδρόδασα, γίνεται παρατήρηση πουλιών εδώ στο νησί και, το σημαντικότερο όλων, έχουμε το Παυλοπέτρι που είναι ένα φυσικό, υποθαλάσσιο μουσείο και προσελκύει και ερασιτέχνες δύτες και αυτοδύτες. Επικοινωνούμε με την κάθε ευκαιρία το Παυλοπέτρι και είμαστε σε διαδικασίες αναβάθμισής του, προστασίας και κατασκευής διαδρόμων και κιοσκιών. Τρέχουν δύο προγράμματα, ένα με την περιφέρεια Πελοποννήσου και ένα με το υπουργείο Πολιτισμού, έτσι ώστε πέραν της φυσικής του ομορφιάς του, να μπορούμε να προσφέρουμε κι εμείς κάτι παραπάνω στους επισκέπτες του. Και αναφέρομαι στην αυτονομία που μπορεί να έχει ένας αυτοδύτης, να πάρει τις πληροφορίες, οι καταδύσεις του να είναι στοχευμένες και να καταλαβαίνει τι βλέπει χωρίς την παρουσία δύτη-ξεναγού. Έχει μια αυξητική δυναμική το Παυλοπέτρι», τονίζει η δήμαρχος Ελαφονήσου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=89704

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης