Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα οι Βρετανοί που δεν έχουν εμβολιαστεί

tags :
Πώς θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα οι Βρετανοί που δεν έχουν εμβολιαστεί
Για όσους θα έχουν εμβολιαστεί και θα διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, δε θα απαιτείται περίοδος καραντίνας ούτε αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την πτήση

Καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα για διακοπές είναι όλοι οι Βρετανοί. «Είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι», όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Μεγάλης Βρετανίας, στο ITV News.
«Όλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα.
Για όσους θα έχουν εμβολιαστεί και θα διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, δε θα απαιτείται περίοδος καραντίνας ούτε αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την πτήση».
Αυτό υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο ITV News.

Rapid Tests και PCR Tests

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 πριν ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Ο κ.Θεοχάρης, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι «τόσο οι εμβολιασμοί, όσο και τα συνεχή Rapid Tests αλλά και τα PCR Tests, θα σταθούν ικανά να διαφοροποιήσουν αισθητά την κατάσταση σε σχέση με την περσινή χρονιά και να επαναφέρουν την κανονικότητα».
Σε σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία, ο Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «οι επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι συνεχείς ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Σύμφωνα με την Guardian η Ελλάδα βρίσκεται σε «τεχνικές» συνομιλίες με το Ηνωμένο Βασίλειο για διαβατήρια εμβολίων.
Ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, από την ημέρα της έναρξης του προγράμματος των εμβολιασμών, επέλεξε να αξιοποιήσει όλα τα ψηφιακά μέσα ενώ οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο απαιτούμενες δόσεις του εμβολίου μπορούν ήδη να προχωρήσουν στην έκδοση του σχετικού εντύπου».
Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυτοματοποιήσει στον ίδιο βαθμό τη διαδικασία και κατέληξε λέγοντας: «Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ακόμη καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης