Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ηλίας Τέφας, ιδιοκτήτης μαρίνας Πρέβεζας: Η Ελλάδα υστερεί σε μαρίνες

tags :
Ηλίας Τέφας, ιδιοκτήτης μαρίνας Πρέβεζας: Η Ελλάδα υστερεί σε μαρίνες
Η μαρίνα της Πρέβεζας είναι μια υπερσύγχρονη μαρίνα
Για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στη μαρίνα της Πρέβεζας, καθώς και για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o Ηλίας Τέφας, ιδιοκτήτης/επενδυτής της μαρίνας Πρέβεζας.
«Έχουμε αρκετή τεχνογνωσία γύρω από τις μαρίνες και βλέπουμε ότι η Ελλάδα στην ουσία υστερεί σε μαρίνες. Η μαρίνα της Πρέβεζας στα χαρτιά έχει 300 θέσεις ελλιμενισμού, αυτό όμως κυμαίνεται αναλόγως τα μεγέθη των σκαφών. Αυτό που μπορώ να πω χωρίς υπερβολή είναι ότι η μαρίνα της Πρέβεζας είναι μια υπερσύγχρονη μαρίνα και θα μπορούσα να διακινδυνεύσω και να πω η πιο σύγχρονη μαρίνα στην Ελλάδα με την τελευταία τεχνογνωσία που υπάρχει. Εγώ είμαι της φιλοσοφίας ότι πρέπει για να γίνει η ανάπτυξη, να δημιουργούνται δουλειές και θα ήμουν πάρα πολύ ικανοποιημένος αν κάποιοι άνθρωποι έκαναν περισσότερα από εμάς γιατί αυτό θα είναι μεγαλύτερο κέρδος για όλους μας. Ενώ έχει υπογραφεί η σύμβαση από το 2008, αισίως μπορώ να πω ότι ολοκληρώσαμε πέρυσι κι έχουμε πάρει και την άδεια λειτουργίας για τη μαρίνα της Πρέβεζας και δυστυχώς έχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Τέφας.
«Αυτό που χωλαίνει στη χώρα μας γενικώς σε όλες τις επενδύσεις είναι αυτή η πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Στη Χίο θα αναπτύξουμε κοντά στη μαρίνα μας, που έχει 160 θέσεις ελλιμενισμού, και ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ειδικά το Ιόνιο στη θέση του yachting είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να υπάρχει, διότι οι άνθρωποι που κάνουν διακοπές θαλάσσιες είναι οικογένειες, δεν είναι άνθρωποι που θέλουν extreme sports. Μακάρι να δημιουργηθούν παντού μαρίνες. Πρέπει να κάνουμε κι εμείς οι επενδυτές υποδομές αξιόλογες», τονίζει ο ιδιοκτήτης της μαρίνας Πρέβεζας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης