Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι θα ενισχύσει την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής αγοράς

tags :
Τι θα ενισχύσει την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής αγοράς
Σύμφωνα με τις έρευνες οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν αυξανόμενη προσοχή σχετικά με την επιλογή προορισμού τους
Η ανάκαμψη της ταξιδιωτικής αγοράς θα ενισχυθεί από τις οικονομίες των καταναλωτών, τα εμβόλια και τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους.
Αυτό υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Γκούντζερ Διευθύνων Σύμβουλος, Ευρώπης και Μέσης Ανατολής της Oxford Economics στον τομέα της πρόγνωσης του τουρισμού και της ανάλυσης οικονομικών επιπτώσεων.

Πότε ξεκινά η ανάκαμψη

Μιλώντας διαδικτυακά στο διαδικτυακού Brand USA Global Marketplace εκτίμησε πώς η ανάκαμψη θα ξεκινήσει το 2021. Αλλά η αγορά θα παραμείνει πίσω από τα επίπεδα του 2019.
Ο Ντέιβιντ Γκούντζερ είπε ότι τα ταξίδια αναψυχής θα οδηγήσουν το δρόμο, μαζί με εσωτερικά και των μικρών αποστάσεων.
Που δείχνουν προσοχή οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμφωνα με τις έρευνες οι ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν αυξανόμενη προσοχή σχετικά με την επιλογή προορισμού τους, εξήγησε.
* Σε σύγκριση με το 2019, οι εξερχόμενες μετακινήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 73% το 2020. Και θα μειωθούν περίπου κατά 50% το 2021.
* Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, σημειώθηκε πτώση κατά 80% πέρυσι. Το 2021 αναμένεται να μειωθούν κατά 64% το 2019.
Δεν είναι πιθανό η κίνηση να επιστρέψει στα προ-πανδημίας επίπεδα μέχρι το 2024. Εκτός από την πενταπλή ζήτηση, ο Ντέιβιντ Γκούντζερ επεσήμανε πώς ένας άλλος παράγοντας που υποστηρίζει την ανάκαμψη είναι η σταθερότητα στη συναλλαγματική ισοτιμία μετά το Brexit.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης