Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Το 84% των επαγγελματιών είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τα ταξίδια

tags :
Το 84% των επαγγελματιών είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τα ταξίδια
Η μεγαλύτερη ανησυχία των ερωτηθέντων ήταν ότι οι ταξιδιώτες τους δεν ακολουθούν υπεύθυνα τα πρωτόκολλα COVID

Ποσοστό 84% των επιχειρηματιών παγκοσμίως δηλώνουν ότι ανυπομονούν να ταξιδέψουν ξανά χωρίς να φοβούνται για τον Covid-19.
Αυτό προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Chubb. Συγκεκριμένα, τέσσερις στους πέντε ταξιδιώτες δηλώνουν ότι έχουν χάσει προσωπικά επαγγελματικά ταξίδια. Ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μερίδιο – 87% – λένε ότι χάνουν ταξίδια αναψυχής.
Η έρευνα συγκέντρωσε απόψεις από 2.100 επαγγελματίες ταξιδιώτες σε τέσσερις περιοχές. Από τη Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία-Ειρηνικό και Λατινική Αμερική.
Η μεγαλύτερη ανησυχία των ερωτηθέντων ήταν ότι οι ταξιδιώτες τους δεν ακολουθούν υπεύθυνα τα πρωτόκολλα COVID. Αυτό ισχύει για εννέα στους δέκα ταξιδιώτες.
Η πλειοψηφία (75%) των επαγγελματιών ταξιδιωτών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για να διατηρήσουν τη μεσαία θέση στο αεροπλάνο κενή.
Ομοίως, με συντριπτικό ποσοστό (90%), οι επαγγελματίες ταξιδιώτες λένε ότι θέλουν να γνωρίζουν τα πρωτόκολλα ασφάλειας σε ένα ξενοδοχείο πριν διαμείνουν.

Βασικά ευρήματα της έρευνας

* Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 80% ή περισσότεροι επαγγελματίες ταξιδιώτες πιστεύουν ότι χάνουν κάτι σημαντικό όταν δεν μπορούν να δουν τη γλώσσα του σώματος ή άλλες οπτικές ενδείξεις που μπορούν να λάβουν μόνο σε μια προσωπική συνάντηση.
* Σχεδόν τρεις στους τέσσερις επαγγελματίες ταξιδιώτες (74%) δηλώνουν ότι είναι λιγότερο αποτελεσματικοί στη δουλειά τους λόγω της πανδημίας και των εξαιρετικά περιορισμένων ταξιδιωτικών ευκαιριών. Οι περιοχές που έχουν επηρεαστεί αρνητικά περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση πελατών και τη δυνατότητα διατήρησης σχέσεων με πελάτες και επιχειρηματικούς εταίρους.
* Με τις κατάλληλες προφυλάξεις, οι ερωτηθέντες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αισθάνονται πιο άνετα όταν ταξιδεύουν για επιχειρήσεις από ό, τι για αναψυχή
* Η μεγάλη πλειοψηφία των ταξιδιωτικών επιχειρήσεων (69%) αναμένουν ότι οι προϋπολογισμοί εταιρικών ταξιδιών θα περικοπούν στην μετά τον COVIDεποχή.
* Το 87% των επαγγελματιών ταξιδιωτών ανησυχούν μήπως κολλήσουν και λαμβάνουν μέτρα για την προστασία τους. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η χρήση μάσκας και η διατήρηση κοινωνικής απόστασης.
* Ένα μικρότερο ποσοστό (74%) δηλώνει ότι ακολουθούν πάντα τους κυβερνητικούς κανόνες. Ένα άλλο 24% δηλώνει ότι μερικές φορές ακολουθούν περιορισμούς COVID. Η τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας COVIDείναι υψηλότερη στους ταξιδιώτες στη Λατινική Αμερική στο 87%.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης