Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Φώτιος Μάγγος, δήμαρχος Λειψών: Το νησί μας έχει επαναλαμβανόμενους τουρίστες

tags :
Φώτιος Μάγγος, δήμαρχος Λειψών: Το νησί μας έχει επαναλαμβανόμενους τουρίστες
Στο 100% η πληρότητα για τον Αύγουστο μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου

Για το πρόγραμμα εμβολιασμού των κατοίκων που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και για τη δυναμική των Λειψών ως τουριστικού προορισμού μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο δήμαρχος Λειψών, Φώτιος Μάγγος.
«Συνολικά στους Λειψούς υπάρχουν γύρω στις 800-1.000 κλίνες. Δεν έχουμε οργανωμένο τουρισμό, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν μεγάλα πρακτορεία που να νοικιάζουν μονάδες. Εδώ έχουμε μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις κι αν θέλετε, αυτή είναι η ομορφιά του νησιού μας. Οι κρατήσεις για τον Αύγουστο μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουμε 100% πληρότητα. Δεν αποτελεί, βέβαια, έκπληξη για εμάς γιατί το πετύχαμε και πέρυσι που ήταν πολύ πιο δύσκολη χρονιά. Έχουμε τους repeaters που λέμε, τους ανθρώπους που επισκέπτονται το νησί μας κάθε χρόνο», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Φώτιος Μάγγος.
«Ο ποιοτικός τουρισμός δεν ρισκάρει. Ο ποιοτικός τουρισμός ακόμη κι αν ταξιδεύει λίγες ώρες παραπάνω, ακόμη κι αν ξοδεύει παραπάνω χρήματα, οργανώνοντας μόνος του τις διακοπές, ακόμη κι αν υφίσταται κάποια ταλαιπωρία μέχρι να έρθει εδώ πέρα, αυτό που εισπράττει, τον ανταμείβει και τον ανταμείβει και με το παραπάνω», τονίζει ο δήμαρχος Λειψών.Σχετικά με τη συνδεσιμότητα των Λειψών, ο Φώτιος Μάγγος προσθέτει: «Καταφέραμε και βάλαμε τα τελευταία χρόνια και δεύτερο δρομολόγιο με τον Πειραιά κι έτσι έχει τη δυνατότητα όποιος το αποφασίσει, σε 8 ώρες, Τρίτη και Πέμπτη, με το πλοίο Blue Star Patmos, να έρθει στους Λειψούς. Επίσης, αν κάποιος θέλει να έρθει λίγο πιο σύντομα, μπορεί να έρθει με το αεροπλάνο είτε στην Κω, είτε στη Σάμο, είτε στην Κάλυμνο, είτε στη Λέρο και από εκεί υπάρχουν ανταποκρίσεις, σε συνεννόηση με τα πρακτορεία -για να μη χάνεται χρόνος πολύτιμος-, για να έρθουν στους Λειψούς αυθημερόν και με λιγότερη ταλαιπωρία».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης