Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας: Στόχος είναι να αγγίξουμε τουλάχιστον το 50% του 2019

Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας: Στόχος είναι να αγγίξουμε τουλάχιστον το 50% του 2019
Το ποσοστό των κρατήσεων είναι γύρω στο 25% με 30%
Την εκτίμησή της για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν, μιας περιόδου ιδιαίτερα κρίσιμης, όπως λέει η ίδια, κάνει σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου, δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας.
«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι μέχρι τώρα το ποσοστό των κρατήσεων είναι γύρω στο 25% με 30%. Όμως, τις τελευταίες ημέρες και λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ολοένα και περισσότερο υπάρχει μία κινητικότητα και ένα ενδιαφέρον. Θεωρούμε ότι θα αυξηθεί το ποσοστό αυτό. Υποδεχόμαστε τους πρώτους τουρίστες υπό την έννοια ότι έρχονται οι πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό και θεωρούμε ότι θα κυλήσει ομαλά η τουριστική σεζόν.
»Στόχος των περισσοτέρων είναι να αγγίξουμε το 50% τουλάχιστον της χρονιάς του 2019 που ήταν η τελευταία φυσιολογική χρονιά, υπό την έννοια ότι ήταν η τελευταία πριν από την πανδημία. Θεωρούμε ότι θα πάει καλά. Θα προσπαθήσουμε και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, διότι ο καιρός είναι καλός οπότε τραβάει όλο τον Οκτώβρη και θα προσπαθήσουμε να επιμηκύνουμε και τον Νοέμβρη για να συγχωνεύσουμε την όποια καθυστέρηση στο άνοιγμα της σεζόν», επισημαίνει η Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου.
«Η μεγάλη πλειονότητα των ξενοδοχείων θα ανοίξει. Ήδη έχουν προετοιμαστεί, έχουν κάνει τις ανακαινίσεις τους, έχουν ανανεώσει τον εξοπλισμό τους. Ο δήμος είναι καθαρός, φροντισμένος, πράσινος. Ήδη τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα έχουν ανοίξει», τονίζει η δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας.
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτικό και από την Ευρώπη και όχι μόνο. Πράγματι επενδύουν στο νησί γιατί τους αρέσει αυτό το γαλαζοπράσινο, η ιστορικότητα, τα μνημεία, η αρχιτεκτονική. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας μην ξεχνάτε ότι είναι και μνημείο UNESCO. Είναι πολύ κρίσιμο για μας να πάει καλά η χρονιά. Θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε σε κάθε βήμα ώστε το εισόδημα των πολιτών να μη διακινδυνεύσει, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας που είναι πολύ σημαντικό, γιατί, μην ξεχνάτε, ότι είμαστε ένας κατεξοχήν τουριστικός δήμος. Πλέον του 80% του πληθυσμού στηρίζεται και βιοπορίζεται από την τουριστική δραστηριότητα», καταλήγει η Μερόπη-Σπυριδούλα Υδραίου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης