Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η ευρωπαϊκή Συμμαχία του Τουρισμού ζητά ταχεία εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID

Η ευρωπαϊκή Συμμαχία του Τουρισμού ζητά ταχεία εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID
Η Συμμαχία καλεί τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή του Πιστοποιητικού από 1η Ιουλίου το αργότερο
Η ευρωπαϊκή Συμμαχία του Τουρισμού (Μανιφέστο) με περισσότερους από 60 οργανισμούς ταξιδιού και τουρισμού καλωσορίζει θερμά την έγκριση του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID.
Η Συμμαχία καλεί τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν την ταχεία εφαρμογή πριν από τον Ιούλιο.
Για να στηρίξουν την επανεκκίνηση του τομέα εγκαίρως για τη θερινή περίοδο και να αποκαταστήσουν την ελεύθερη κυκλοφορία εντός της ΕΕ και του Σένγκεν.
Η Συμμαχία αναγνωρίζει ότι αυτό είναι τόσο θετικό όσο και απαραίτητο για την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας. Μια θεμελιώδη αρχή και ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ευρώπης.
Αυτό το εργαλείο θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τα διασυνοριακά ταξίδια. Επιτρέποντας στους Ευρωπαίους να επανασυνδεθούν με οικογένειες και φίλους, μετά από μήνες κλειδώματος και περιορισμών.

“Η ανθεκτικότητα του τομέα βρίσκεται στα όρια της”

Η Συμμαχία καλεί τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή του Πιστοποιητικού από 1η Ιουλίου το αργότερο.
Και να μην επιβάλλουν πρόσθετες ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους κατόχους πιστοποιητικού (δοκιμή ή καραντίνα).
Όπως τονίζουν κάθε καθυστέρηση θα υπονομεύσει τις πιθανότητες επιτυχούς ανάκαμψης. Και επισημαίνουν πώς η “ανθεκτικότητα του τομέα βρίσκεται στα όρια της”.
Η Συμμαχία χαιρετίζει επίσης τη συμφωνία των θεσμικών οργάνων της ΕΕ να διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ από το Μέσο Υποστήριξης Έκτακτης Ανάγκης, για να αγοράσουν δοκιμές COVID-19, τα κράτη μέλη.
Τα τεστ, υπογραμμίζεται “πρέπει να καταστούν προσιτά σε όλους τους ταξιδιώτες. Και έτσι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος οικονομικών διακρίσεων”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης