Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Υπό αυστηρά μέτρα απέπλευσε από τη Βενετία το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έχει προορισμό ελληνικά νησιά

Υπό αυστηρά μέτρα απέπλευσε από τη Βενετία το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έχει προορισμό ελληνικά νησιά
Το MSC Orchestra έφτασε άδειο από τον Πειραιά στη Βενετία και αναχώρησε στις 5/6 με περίπου 650 επιβάτες

Υπό αυστηρά μέτρα απέπλευσε από τη Βενετία το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που θα πιάσει λιμάνι σε Κροατία και Ελλάδα
Έπειτα από 17 μήνες διακοπής των ταξιδιών λόγω της πανδημίας, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο σήκωσε άγκυρα στις 5/6 από τη Βενετία με προορισμό την Κροατία και τα ελληνικά νησιά.
Το MSC Orchestra έφτασε άδειο την Πέμπτη από τον Πειραιά στη Βενετία και αναχώρησε στις 5/6 με περίπου 650 επιβάτες.
Όλοι τους έπρεπε να επιδείξουν αρνητικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό, που να έχει γίνει κατά τις 4 τελευταίες ημέρες και να υποβληθούν και πάλι σε εξέταση για να τους επιτραπεί να επιβιβαστούν.

Αυστηρά μέτρα

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά, ώστε τα κρουαζιερόπλοια να μην μετατραπούν σε κινούμενες εστίες της Covid-19, όπως συνέβη αρκετές φορές στην κορύφωση της πανδημίας, πέρσι.
Για τον λόγο αυτό στο MSC Orchestra δεν επιτρέπεται να επιβιβαστούν παρά μόνο οι μισοί από τους περίπου 3.000 επιβάτες που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει.
Το κρουαζιερόπλοιο θα πιάσει στο Μπάρι της Ιταλίας, στην Κέρκυρα, τη Μύκονο και το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.
Ο απόπλους του MSC Orchestra ωστόσο στάθηκε αφορμή για την αναζωπύρωση της διαμάχης μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων της παρουσίας «γιγάντων» στην περίφημη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Διαμαρτυρίες

Ενώ η σιλουέτα του κρουαζιερόπλοιου διαγραφόταν στα ανοιχτά της Πλατείας του Αγίου Μάρκου, διαδηλωτές με πλακάτ, που επέβαιναν σε μικρές μηχανοκίνητες λέμβους, φώναζαν «όχι στα κρουαζιερόπλοια».
Οι προασπιστές του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας λένε ότι τα τεράστια κύματα που σηκώνουν τα μεγάλα πλοία, μήκους πολλών μέτρων και ύψους πολλών ορόφων, διαβρώνουν τα θεμέλια των κτιρίων της Γαληνοτάτης ενώ θέτουν σε κίνδυνο το εύθραυστο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.
Από την άλλη, οι υποστηρικτές της κρουαζιέρας, προβάλλουν ως επιχείρημα τις πολλές θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στη Βενετία, η οικονομία της οποίας εξαρτάται ουσιαστικά από τον τουρισμό και επλήγη σκληρά από την πανδημία.
Η διαμάχη δεν έχει περιοριστεί στη Βενετία αλλά έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, δεδομένης και της φήμης που έχει η πόλη σε όλον τον κόσμο.
Την Τρίτη, πολλοί καλλιτέχνες, όπως οι Mick Jagger, Francis Ford Coppola και Tilda Swinton με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Ιταλίας Sergio Mattarella, τον πρωθυπουργό Mario Draghi και τον δήμαρχο της Βενετίας ζήτησαν μεταξύ άλλων να «σταματήσει οριστικά» η κυκλοφορία κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία, να γίνεται καλύτερη διαχείριση των τουριστικών ροών και να προστατευτεί το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.

turistica.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης