Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ανανεώθηκε η βρετανική «πράσινη λίστα» - Πλήγμα για τον Τουρισμό, παραμένει εκτός η Ελλάδα

Ανανεώθηκε η βρετανική «πράσινη λίστα» - Πλήγμα για τον Τουρισμό, παραμένει εκτός η Ελλάδα
Αίρεται το μέτρο της καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν από χώρες της «πορτοκαλί» λίστας
Σχετικά Άρθρα

Χάνεται, από ό,τι φαίνεται, και ο Ιούλιος για τους επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς το Λονδίνο αποφάσισε να κρατήσει τη χώρα μας εκτός πράσινης λίστας, σε ό,τι αφορά τα μέρη που μπορούν να επισκέπτονται οι Βρετανοί χωρίς να είναι υποχρεωμένοι άμα τη επιστροφή τους να παραμείνουν σε καραντίνα.
Στον αντίποδα, το «πράσινο φως» άναψε για τις Μάλτα και Βαλεαρίδους Νήσους, που πλέον συγκαταλέγονται στους «ασφαλείς προορισμούς να επισκεφθεί κανείς», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Grant Shapps.
Νεότερες εξελίξεις αναμένονται τον Αύγουστο...
«Έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας και της Αϊτής, θα μπουν στην κόκκινη λίστα», ανέφερε ο Shapps στο Twitter
Η Ελλάδα παραμένει στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανίας, με τον υπουργό Μεταφορών να αναφέρει ότι οι Βρετανοί κάτοικοι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης που θα εξηγηθούν λεπτομερέστερα τον επόμενο μήνα.

 

Γαλλία και η Γερμανία θέλουν καραντίνα για ταξιδιώτες από την Βρετανία

Την ίδια στιγμή, η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν οι ταξιδιώτες από την Βρετανία να μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία, που εξαρτώνται από τους βρετανούς τουρίστες, δεν θέλουν την επιβολή καραντίνας.
Στην Λισαβόνα, το ήμισυ των νέων κρουσμάτων COVID-19 αφορούν την παραλλαγή Δέλτα.
Η εκτόξευση των κρουσμάτων παρατηρείται έναν μήνα μετά το άνοιγμα της Πορτογαλίας στους τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά κυρίως από την Βρετανία, καθώς ήταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που είχε περιληφθεί στην βρετανική "πράσινη λίστα". Η Πορτογαλία δέχθηκε μεγάλο κύμα βρετανών τουριστών πριν αφαιρεθεί από την "πράσινη λίστα" για να περιληφθεί στην "πορτοκαλί λίστα" , όπου βρίσκεται και η υπόλοιπη Ευρώπη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας δήλωσε ότι η χώρα του δεν άνοιξε απρόσεκτα τα σύνορά της στους βρετανούς τουρίστες απαντώντας στην Αγγελα Μέρκελ που απέδωσε τα κρούσματα στην επιείκεια των ταξιδιωτικών μέτρων. Ολοι οι βρετανοί τουρίστες έπρεπε να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους.
Ο πορτογάλος πρωθυπουργός Antonio Costa δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν μέτρα ελέγχου στην είσοδο από τρίτες χώρες, ειδικότερα από την Βρετανία, προσθέτοντας ότι η Πορτογαλία ακολούθησε την γραμμή που συμφωνήθηκε από τις κυβερνήσεις της ΕΕ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης