Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παναγιώτης Κουταβάς, αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου: Η Σύρος είναι διαχρονικά ένας οικογενειακός προορισμός

tags :
Παναγιώτης Κουταβάς, αντιδήμαρχος Τουρισμού Σύρου: Η Σύρος είναι διαχρονικά ένας οικογενειακός προορισμός
Τα πρώτα δείγματα γραφής από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν άκρως ενθαρρυντικά
Για τα πρώτα μηνύματα της φετινής τουριστικής σεζόν, καθώς και για τα επενδυτικά projects που υλοποιούνται στο κυκλαδίτικο νησί μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Σύρου, Παναγιώτης Κουταβάς.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη αισιοδοξία εδώ. Τα πρώτα δείγματα γραφής από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή προσέλευση της τάξης του 70% του 2019 που για όλους τους προορισμούς ήταν η καλύτερη χρονιά, οπότε αυτό είναι οδηγός μας και για τις επόμενες ημέρες. Το ποσοστό που πετύχαμε μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία και κυρίως τους επιχειρηματίες μας, οι οποίοι βλέπουν τις κρατήσεις τους να εκτοξεύονται για Ιούλιο και Αύγουστο. Το μεγάλο ποσοστό των τουριστών της Σύρου είναι Ελληνες συμπολίτες μας και από κει και πέρα Γάλλοι, Σκανδιναβοί, Αυστριακοί είναι αυτοί που προτιμούν τον τόπο μας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Κουταβάς.
«Εμείς είμαστε ένας οικογενειακός προορισμός, είμαστε ένας προορισμός ο οποίος στηρίζεται από την ελληνική οικογένεια διαχρονικά, οπότε οι τιμές είναι προσαρμοσμένες σε αυτό το βαλάντιο, και των δωματίων και του φαγητού. Εχει ανοίξει ένα καινούργιο ξενοδοχείο σε ένα παλιό νεοκλασικό που ανακαινίστηκε. Προσπαθούμε κι εμείς ως δήμος να δημιουργήσουμε κίνητρα ώστε σε κάποια κτίρια, αρχοντικά παλιά, τα οποία είναι κληροδοτήματα και τα διαχειρίζεται ο δήμος να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αυτές ώστε να παραχωρηθούν σε επενδυτές και να τα μετατρέψουν σε ξενώνες. Με τον τρόπο αυτό και την πολιτιστική μας κληρονομιά διασώζουμε, αλλά και δημιουργούμε μια πολύ ωραία εικόνα για τους επισκέπτες», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Σύρου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης