Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ένα ακόμη σκληρό καλοκαίρι για τον ευρωπαϊκό τουρισμό – Χάος και σύγχυση με τα περιοριστικά μέτρα

Ένα ακόμη σκληρό καλοκαίρι για τον ευρωπαϊκό τουρισμό – Χάος και σύγχυση με τα περιοριστικά μέτρα
Οι δημοφιλείς τουριστικές χώρες έρχονται αντιμέτωπες με νέες μεταλλάξεις του Covid - όπως η Delta – που απειλούν να εκτροχιάσουν τα έσοδα για μία ακόμη σεζόν
Σχετικά Άρθρα

Χάος και σύγχυση επικρατούν με τους ταξιδιωτικούς κανόνες και τα νέα μέτρα λόγω της εξάπλωσης εστιών του Covid – 19 οδηγώντας την τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης σε ένα ακόμη σκληρό καλοκαίρι.
Οι δημοφιλείς τουριστικές χώρες έρχονται αντιμέτωπες με νέες μεταλλάξεις του Covid - όπως η Delta – που απειλούν να εκτροχιάσουν τα έσοδα για μία ακόμη σεζόν.
Στη Γαλλία, τη χώρα με τις περισσότερες αφίξεις στον κόσμο, οι επισκέπτες σε πολιτιστικούς και τουριστικούς χώρους ήλθαν αντιμέτωποι με μία νέα απαίτηση, ένα ειδικό πάσο Covid - 19.
Για να λάβουν το πάσο, το οποίο διατίθεται σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή, οι ταξιδιώτες πρέπει να αποδείξουν ότι είναι είτε πλήρως εμβολιασμένοι είτε πρόσφατα ανάρρωσαν από λοίμωξη ή να επιδείξουν αρνητικό τεστ για τον ιό.

Αιφνιδιασμένοι τουρίστες στο Παρίσι

Η χρήση της κάρτας ενδεχομένως να επεκταθεί τον επόμενο μήνα σε εστιατόρια και καφετέριες.
Στον Πύργο του Άιφελ, απροετοίμαστοι τουρίστες εξαναγκάστηκαν σε rapid test προκειμένου να επισκεφθούν το εμβληματικό μνημείο του Παρισιού.
Η Ιταλία με τη σειρά της ανακοίνωσε, πως οι επισκέπτες θα χρειαστούν ένα παρόμοιο πάσο για να έχουν πρόσβαση σε μουσεία και κινηματογράφους, να δειπνήσουν μέσα σε εστιατόρια και καφετέριες και να εισέλθουν σε πισίνες, καζίνο και μια σειρά από άλλους χώρους.
Η ζωτική τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης είναι απελπισμένη στην προσπάθειά της αντισταθμίσει τις απώλειες του καταστροφικού 2020.

Βουτιά αφίξεων και εσόδων

Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Ευρώπη το 2020 σημείωσαν πτώση κατά σχεδόν 70% και για τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, μειώθηκαν κατά 85%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.
Αμερικανοί, Ιάπωνες και Κινέζοι ταξιδιώτες δεν είναι σίγουροι ότι θα είναι δυνατό να επισκεφθούν και να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών.
Οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να παραμείνουν σχεδόν στο ήμισυ του 2019 το 2021, αν και η εγχώρια ζήτηση θα βοηθήσει στη μερική κάλυψη του ελλείμματος.
Οι ΗΠΑ αναβάθμισαν αυτήν την εβδομάδα την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τη Βρετανία στο υψηλότερο επίπεδο.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνέστησαν στους Αμερικανούς να αποφύγουν να ταξιδέψουν στη χώρα λόγω των παραλλαγών Covid.
Οι προτάσεις υπόκεινται σε συνεχή επανεξέταση και δεν είναι δεσμευτικές, αν και ενδέχεται να επηρεάσουν τις ομαδικές εκδρομές.
Η προειδοποίηση της Βρετανίας έχει αλλάξει ήδη αρκετές φορές φέτος.

Η Ισπανία βλέπει φως

Ωστόσο, ορισμένες χώρες δείχνουν σημάδια ανάκαμψης.
Η Ισπανία, η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, δέχτηκε 3,2 εκατομμύρια τουρίστες από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο - το 1/10 των επισκεπτών που είχε την ίδια περίοδο του 2019.
Ωστόσο, οι επισκέψεις αυξήθηκαν τον Ιούνιο με 2,3 εκατομμύρια αφίξεις, το καλύτερο μηνιαίο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας, αν και εξακολουθεί να είναι μόνο το 75% του αριθμού από δύο χρόνια πριν.
Στην Ελλάδα, όπου οι μολύνσεις Covid αυξάνονται επίσης απότομα, οι αρχές έχουν εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία ότι η επιβράδυνση των ποσοστών εμβολιασμού θα μπορούσε να πλήξει τον τουριστικό κλάδο, ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής οικονομίας.
Οι αρχές έχουν καταστήσει αυστηρότερους τους περιορισμούς για τους μη εμβολιασμένους τουρίστες και τους κατοίκους, απαγορεύοντας την είσοδό τους σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης