Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στέλιος Κορρές, σεφ: Η Νάξος είναι ένα νησί με 5 ΠΟΠ προϊόντα

tags :
Στέλιος Κορρές, σεφ: Η Νάξος είναι ένα νησί με 5 ΠΟΠ προϊόντα
Η Νάξος είναι ένα νησί που έχει πέντε ΠΟΠ προϊόντα
Για την ελληνική κουζίνα ως πρεσβευτή της χώρας στο εξωτερικό, καθώς και για το τουριστικό προφίλ της Νάξου μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, o σεφ Στέλιος Κορρές.
«Η Νάξος είναι ένα νησί που έχει πέντε ΠΟΠ προϊόντα. Είναι η φημισμένη γραβιέρα Νάξου, το αρσενικό τυρί, η πατάτα Νάξου και το κίτρο Νάξου. Είναι και ένα κίτρινο, γίδινο τυρί για το οποίο περιμένουμε την πιστοποίηση. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προωθήσουμε τα προϊόντα όσο καλύτερα μπορούμε μέσα από οργανωμένες εκθέσεις. Εχουμε αρωγό την περιφέρεια, τον δήμο Νάξου, έχουμε την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου που κάνει ένα φοβερό έργο που διαφημίζει τη γαστρονομία του νησιού παγκοσμίως και είναι ένα μεγάλο ατού αυτό για εμάς. Εμείς παίρνουμε αυτά τα φοβερά προϊόντα του νησιού και μέσα από διάφορες συνταγές προσπαθούμε να τα προωθήσουμε, να τα προβάλουμε, να τα διαφημίσουμε κι έτσι ο κόσμος να τα αγαπήσει όπως εμείς», επισημαίνει ο Στέλιος Κορρές.
«Το 70% του πληθυσμού της Νάξου ασχολείται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Εχουμε μπει δυναμικά στον τουρισμό, αλλά αυτό το ποσοστό είναι μεγάλο και διατηρείται σε αυτό το επίπεδο. Κρατάμε τη γαστρονομία, την προωθούμε όσο καλύτερα μπορούμε και καλούμε όλο τον κόσμο να την απολαύσει. Η Νάξος τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει και τον γαμήλιο τουρισμό. Εμείς παίρνουμε όλα αυτά τα παραδοσιακά προϊόντα και τους δίνουμε ένα πιο εξεζητημένο στυλ», τονίζει ο σεφ.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης