Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Περισσότερες οι απώλειες από τις Βρετανικές κρατήσεις για την TUI – Aνοδικά η Μεσόγειος

tags :
Περισσότερες οι απώλειες από τις Βρετανικές κρατήσεις για την TUI – Aνοδικά η Μεσόγειος
Η αβεβαιότητα σχετικά με τους κυβερνητικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς δεν θα έχει μόνιμη επίδραση στην αγορά. Kι αυτό παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί άλλες μεγάλες αγορές πηγές τουρισμού στην Ευρώπη.
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Tui, Fritz Joussen.
Ωστόσο, το κόστος των δοκιμών PCR έχει αντίκτυπο ακόμη και όταν οι κρατήσεις ανακάμπτουν, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tui.
Ο Joussen απέρριψε την πρόταση ότι η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα υποστεί διαρκή ζημιά, επιμένοντας: «Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι ισχυρότεροι».
Ο Joussen σημείωσε ότι η χωρητικότητα για το καλοκαίρι είχε μειωθεί από 75% που είχε προηγουμένως προβλεφθεί σε 60%. Αυτό συμβαίνει “επειδή μας λείπουν οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο”.
«Δεν προσθέσαμε κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάσαμε κρατήσεις». Αντίθετα, είπε: «Η Γερμανία έχει πολύ ισχυρές κρατήσεις».
Ο Tui ανέφερε 280.000 κρατήσεις στη Γερμανία τον Ιούλιο, διπλάσιο από τον αριθμό του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παράλληλα συμπλήρωσε : «Οι τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν καλύτερες. Όταν κοιτάμε το καλοκαίρι του 2022, είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών».
Ερωτηθείς εάν οι περιορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να έχουν μόνιμο αντίκτυπο, ο Joussen είπε: «Όχι. Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ένα πολύ καλό πρόγραμμα εμβολιασμού. Η πολιτική στα διεθνή ταξίδια ήταν διαφορετική. Η Πορτογαλία ήταν στην πράσινη λίστα και μετά ήταν εκτός. Οι πελάτες δεν ήξεραν τι να κάνουν”.
Ο Joussen αναγνώρισε ότι οι κρατήσεις στη Γερμανία είχαν επίσης πληγεί από την αβεβαιότητα σχετικά με τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες που επέστρεφαν από την Ισπανία.

Ανοδικά η Μεσόγειος

Ωστόσο, επέμεινε ότι οι κρατήσεις στη Μεσόγειο έχουν ανακάμψει, λέγοντας: «Το πρόγραμμα αυξήθηκε τόσο πολύ από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο. Στη Νότια Ευρώπη, πολύ συχνά έχουμε έλλειψη δυναμικότητας.
«Η τάση είναι της τελευταίας στιγμής. Την τελευταία εβδομάδα προσθέσαμε 15%. Οι άνθρωποι περιμένουν λίγο πολύ μέχρι να φύγουν».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης