Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πώς αντιδρά η ταξιδιωτική βιομηχανία στο μπλόκο της ΕΕ σε Αμερικανούς τουρίστες

Πώς αντιδρά η ταξιδιωτική βιομηχανία στο μπλόκο της ΕΕ σε Αμερικανούς τουρίστες
Η ταξιδιωτική βιομηχανία αντιδρά στην σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)

Η ταξιδιωτική βιομηχανία αντιδρά στην σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προς στις χώρες μέλη της να επαναφέρουν περιορισμούς σε τουρίστες από τις ΗΠΑ και πέντε άλλα κράτη.
Τη Δευτέρα 30 Αυγούστου η ΕΕ εξέδωσε μη δεσμευτική καθοδήγηση για το μπλοκ των 27 χωρών να τις αφαιρέσουν από την λίστα που οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται χωρίς πρόσθετους περιορισμούς για τον κορωνοϊό. Όπως καραντίνα και απαιτήσεις δοκιμών.
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι έχουν αφαιρεθεί από τον προτεινόμενο ασφαλή κατάλογο:

  • Ισραήλ
  • Κοσσυφοπέδιο
  • Λίβανος
  • Μαυροβούνιο
  • Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
  • ΗΠΑ

Να κινούνται χωρίς περιορισμούς οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες

Nα κινούνται χωρίς περιορισμούς οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, απαντά στις συστάσεις της ΕΕ ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) Willie Walsh.
«Ενώ αυτή είναι μια απογοητευτική εξέλιξη για τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που βασίζονται στα ταξίδια, τα δεδομένα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ υποστηρίζουν την αξία και το όφελος του εμβολιασμού, τονίζει.
Καθώς οι κυβερνήσεις ορθώς παροτρύνουν τους πληθυσμούς τους να εμβολιαστούν, πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στα οφέλη που προσφέρουν. Συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας ταξιδιού.
Τουλάχιστον, όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να κινούνται χωρίς περιορισμούς».

Οπισθοδρόμηση μετά την αύξηση ταξιδιών από ΗΠΑ σε ΕΕ

Απογοητευτική εξέλιξη, χαρακτήρισε την σύσταση και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Δημοσίων Υποθέσεων και Πολιτικής των Ταξιδιωτικών Συλλόγων των ΗΠΑ Tori Emerson Barnes.
Όπως υπογράμμισε «αυτή είναι μια απογοητευτική εξέλιξη. Και μία οπισθοδρόμηση, μετά την αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης στην ΕΕ από Αμερικανούς ταξιδιώτες.
Τα ταξίδια είναι ένα κρίσιμο συστατικό της παγκόσμιας οικονομίας. Και είναι απαραίτητα για την πλήρη ανάκαμψη από την οικονομική καταστροφή της πανδημίας.
Ενθαρρύνουμε την ΕΕ να παραμείνει ανοικτή στους εμβολιασμένους Αμερικανούς. Και παροτρύνουμε επίσης τις ΗΠΑ να λάβουν άμεσα μέτρα για να αρχίσουν να υποδέχονται τα εμβολιασμένους τουρίστες ώστε να αποκαταστήσουν την ταξιδιωτική μας οικονομία».
Τα κράτη μέλη είναι ελεύθερα να ορίσουν τους δικούς τους περιορισμούς στα σύνορα και κανόνες καραντίνας.
«Θα πρέπει να παρακολουθούμε από χώρα σε χώρα για να δούμε ποιες θα υιοθετήσουν τη σύσταση της ΕΕ, επισημαίνει η Victoria Walker από το Points Guy.
Εάν το κάνουν, αυτό σίγουρα θα δυσκολέψει τα ταξίδια. Και οι σχετικά εύκολες ταξιδιωτικές απαιτήσεις που είχαν οι Αμερικανοί πολίτες θα εξαφανιστούν».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης