Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ανδρέας Ταπραντζής, AVIS: Η προσπάθειά μας είναι να εκσυγχρονίσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία των πελατών μας

Ανδρέας Ταπραντζής, AVIS: Η προσπάθειά μας είναι να εκσυγχρονίσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία των πελατών μας

Η αγορά αυτοκινήτου μέχρι τώρα είχε μια αύξηση σε σχέση με το 2019 της τάξης του 40%

Για τις τάσεις που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στην αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων, για τη σταδιακή ανάκαμψη που παρατηρείται, καθώς και για τα νέα προϊόντα της εταιρείας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Ανδρέας Ταπραντζής, διευθύνων σύμβουλος της AVIS Hellas.
«Προβήκαμε σε περιορισμένες αγορές. Θυμίζω ότι στις αρχές του χρόνου είχαμε ακόμη lockdown μέχρι και τα μέσα Μαΐου. Μπορεί τώρα να μας έχει συνεπάρει το άνοιγμα της οικονομίας, αλλά θυμίζω ότι οι πρώτοι μήνες ήταν μήνες αβεβαιότητας. Είναι γεγονός ότι ήταν εκρηκτική η άνοδος του τουρισμού, όπως τα περιμέναμε, άλλωστε, αλλά μεγάλες εταιρείες και μικρότερες δεν μπορούν να κάνουν πρόγραμμα για στόλους για να δουλέψουν μόνο 2-3 μήνες. Ο τομέας του leasing πάει πολύ καλά. Ακόμη και πέρυσι σε περίοδο κορωνοϊού, η AVIS με δεδομένο ότι είχαμε επενδύσει σημαντικά ποσά και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ψηφιακή εμπειρία, δηλαδή να μπορεί ο πελάτης μας να παραγγείλει ηλεκτρονικά, χωρίς καν να έρθει να δει το αυτοκίνητό του. Μία από τις τάσεις που ανέδειξε η πανδημία ήταν η εκρηκτική αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το ίδιο πράγμα βιώσαμε κι εμείς», επισημαίνει ο Ανδρέας Ταπραντζής.
«Και η αγορά αυτοκινήτου μέχρι τώρα είχε μια αύξηση σε σχέση με το 2019 της τάξης του 40% και η δική μας αύξηση είναι πάνω από 50%, δηλαδή πάμε καλύτερα από την αγορά, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να παραλάβουμε αυτοκίνητα. Υπάρχει ακόμη μια δυσλειτουργία στην εφοδιαστική αλυσίδα των αυτοκινήτων που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, δηλαδή ανέκαμψε η ζήτηση πολύ πιο γρήγορα από ό,τι ανέκαμψαν τα παραγωγικά συστήματα με κυρίαρχο πρόβλημα την έλλειψη ημιαγωγών», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της AVIS Hellas, επισημαίνοντας ότι ο Αύγουστος δεν ήταν καλός μήνας για τη λιανική αγορά αυτοκινήτου, σε αντίθεση με το leasing.
«Και ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος κινούνται δυναμικά, δηλαδή κρατήσεις συνεχίζουν να μπαίνουν παρά τις αυξημένες τιμές. Οι αυξημένες τιμές προφανώς είναι αποτέλεσμα της προσφοράς και της ζήτησης. Η προσπάθειά μας είναι να εκσυγχρονίσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία των πελατών μας μέσα από την πλατφόρμα myavis», καταλήγει ο Ανδρέας Ταπραντζής.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης