Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η GlobalData αποκαλύπτει τις 5 πιο δημοφιλείς τουριστικές δραστηριότητες

Η GlobalData αποκαλύπτει τις 5 πιο δημοφιλείς τουριστικές δραστηριότητες
Οι τάσεις αποκαλύπτονται μέσα από συζητήσεις στα social media, όπου οι χρήστες μοιράστηκαν εμπειρίες στους προορισμούς

Η αποκατάσταση των μετακινήσεων μετά την πανδημία οδήγησε τους ανθρώπους να εξερευνήσουν την ύπαιθρο με διάφορες τουριστικές δραστηριότητες.
Ανάλυση της πλατφόρμας GlobalData Social Media Analytics (SMA), εντοπίζει και παρακολουθεί τις αναδυόμενες τάσεις στα ταξίδια.
Οι τάσεις αποκαλύπτονται μέσα από συζητήσεις στα social media, όπου οι χρήστες μοιράστηκαν εμπειρίες στους προορισμούς.
Σύμφωνα με την ανάλυση η πεζοπορία είναι η πιο δημοφιλής τουριστική δραστηριότητα το πρώτο 6μηνο του 2021.

Οι 5 πιο δημοφιλείς τουριστικές δραστηριότητες

1. Πεζοπορία: 4.740+ συζητήσεις

Η πεζοπορία ήταν πιο δημοφιλής τουριστική δραστηριότητα μεταξύ των Redditors, σε σύγκριση με το Twitter Influencers κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.
Οι περισσότερες συζητήσεις αφορούσαν τις πεζοπορικές εμπειρίες που μοιράστηκε η κοινότητα μαζί με την αναφορά ορισμένων από τα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας σε διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Συμπεριλαμβανομένων των Appalachian Trail στη Βιρτζίνια, του San Andreas Fault στη Νότια Καλιφόρνια και του Zematt στην Ελβετία.

2. Κάμπινγκ: 4.020+ συζητήσεις

Το κάμπινγκ σημείωσε αύξηση 30% στις συνολικές συζητήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020.
Οι συνομιλίες για κάμπινγκ που μοιράστηκε η κοινότητα στα κοινωνικά μέσ αφορούσαν σε μεγάλο βαθμό:

  • Τα καλύτερα σημεία κάμπινγκ.
  • Συμβουλές ασφάλειας.
  • Εμπειρίες ταξιδιού.

Η κοινότητα πρότεινε επίσης το κάμπινγκ ως μία από τις δημοφιλείς εξωτερικές τουριστικές δραστηριότητες. Κι αυτό γιατί οι ταξιδιώτες μπορούν εύκολα να εξοικονομήσουν χρήματα και να συνδεθούν με τη φύση.

3. Ποδηλασία: 1.940+ συζητήσεις

Η ποδηλασία αναδείχθηκε ως η τρίτη πιο πολυσυζητημένη τουριστική δραστηριότητα στην πλατφόρμα SMA της GlobalData.
Οι Redditors εκτίμησαν την ποδηλατική τουριστική δραστηριότητα καθώς τη βλέπουν ως έναν βιώσιμο, υγιή και χαμηλού κόστους τρόπο ταξιδιού.
Η δημοτικότητα της έχει εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Οι Redditors μοιράστηκαν τα μονοπάτια ποδηλάτου για να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες του Σαββατοκύριακου να βρουν εύκολες διαδρομές καθώς η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας.
Η κοινότητα υπογράμμισε πώς η δυναμική της ποδηλασίας πρέπει να διατηρηθεί και στους κατοίκους αστικών περιοχών.
Οι πόλεις πρέπει να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους σε αυτόν τον τρόπο μετακίνησης, ώστε να βοηθήσουν για την μείωση των εκπομπών άνθρακα.

4. Ψάρεμα: 730+ συζητήσεις

Η αλιευτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε ως πιο δημοφιλής δραστηριότητα μεταξύ των Twitter Influencers σε σύγκριση με τους Redditors.
Τα συναισθήματα της κοινότητας ήταν σε μεγάλο βαθμό θετικά για την αλιευτική δραστηριότητα. Θεωρούν ότι είναι μια αυθεντική εμπειρία και η βιώσιμη αλιεία μπορεί να προσθέσει αξίες. Καθώς και να συμβάλει στην τοπική κοινότητα όσον αφορά στην προσθήκη θέσεων εργασίας.

5. Σαφάρι: 530+ συζητήσεις

Οι συζητήσεις γύρω από το σαφάρι βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον οποίο τα εθνικά πάρκα και τα καταφύγια άγριων ζώων σε διάφορες χώρες προσπαθούν να επανέλθουν σε τροχιά με την επαναλειτουργία των πυλών για τους τουρίστες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης