Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες αλλαγές προτείνει η ETC, για τα ταξίδια των Ευρωπαίων - Έκκληση να μπει τέλος σε περιορισμούς COVID

Ποιες αλλαγές προτείνει η ETC, για τα ταξίδια των Ευρωπαίων - Έκκληση να μπει τέλος σε περιορισμούς COVID
Η ETC αναφέρει ότι τα διεθνή ταξίδια πρέπει να καταστούν δυνατά με τους ίδιους όρους όπως για τα ταξίδια εντός της ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ETC) κάνει έκκληση στην ΕΕ να τερματίσει το σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.
Αντ’ αυτού προτείνει την εισαγωγή ενός νέου συστήματος ταξινόμησης. Αυτό θα βασίζεται όχι μόνο στα ποσοστά κρουσμάτων, αλλά και στον εμβολιασμό και τη νοσηλεία.

Ποιες αλλαγές προτείνει η ETC, για τα ταξίδια των Ευρωπαίων

Σύμφωνα με την ETC, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προσανατολίσουν τους ταξιδιωτικούς τους περιορισμούς σε μια πιο ατομικιστική προσέγγιση. Και τις καλεί να εξαιρέσουν από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς τους κατόχους του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 της ΕΕ (EUDCC).

Διεθνή ταξίδια με όρους όπως αυτά εντός της ΕΕ

«Τα διεθνή ταξίδια πρέπει να καταστούν δυνατά με τους ίδιους όρους όπως για τα ταξίδια εντός της ΕΕ, αναφέρει η ETC.
Με βάση τον εμβολιασμό, την ανάρρωση ή το αρνητικό τεστ COVID-19. Με απαιτήσεις καραντίνας και συστάσεις για μη απαραίτητα ταξίδια που περιορίζονται αυστηρά σε πολύ υψηλά περιστατικά ή ποικίλους τομείς ανησυχίας.
Σε αυτή τη βάση, καλούμε επίσης τα κράτη μέλη να εγκαταλείψουν τη χρήση της Λευκής Λίστας της ΕΕ».
Η ETC πιστεύει ότι η ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάκτηση διεθνών αεροπορικών ταξιδιών.
Η αρχή ζήτησε να εγκριθεί το DCC της ΕΕ σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο από την ημερομηνία έκδοσης του μέχρι σήμερα, κατέχουν σχεδόν 60 εκατομμύρια χρήστες.
Η Επιτροπή Ταξιδιών καλεί την ΕΕ να θέσει στη διάθεση της την επιρροή και την επιτυχία του DCC και να εφαρμόσει τη διαλειτουργικότητα και την αμοιβαία αναγνώριση των ψηφιακών πιστοποιητικών. Κάτι για το οποίο δεσμεύτηκαν να ολοκληρώσουν οι ηγέτες στην τελευταία σύνοδο κορυφής της G7.
Την θέση της ETC για το θέμα υποστηρίζουν και άλλοι φορείς. Συμπεριλαμβανομένων των Airlines for Europe (A4E), Airport Council International (ACI), World Travel and Tourism Council (WTTC) και European Travel Retail Confederation (ETRC).

Κοινό και σύστημα χαρτογράφησης, προτείνει και το ECDC

Ήδη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) έχει προτείνει ένα κοινό σύστημα χαρτογράφησης.
Με απλούστευση των κανόνων που καθορίζονται για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου, περιλαμβάνοντας τα ποσοστά εμβολιασμού και των ταξιδιωτών κατάσταση εμβολιασμού.
Όπως υπογραμμίζει η καθιέρωση ενός τέτοιου συστήματος θα ωφελούσε τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες καθώς θα μπορούσαν να ταξιδέψουν παντού. Συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών υψηλού κινδύνου.

Οι χώρες υψηλού κινδύνου της ΕΕ

Η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Σλοβενία ​​είναι στη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου της ΕΕ (κατηγορία σκούρου κόκκινου), όπως αποκάλυψε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).
Επιπλέον, η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ιρλανδία έχουν επίσης συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μη ασφαλών ταξιδιών.
Αυτό σημαίνει ότι στα κράτη μέλη συνιστάται να επιβάλλουν αυστηρότερους περιορισμούς στις αφίξεις ανεμβολίαστων. Τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν δοκιμές και καραντίνα.
Τα δεδομένα από το (ECDC) δείχνουν επίσης ότι περίπου το 74,1% του ενήλικου πληθυσμού στις χώρες ΕΕ/ΕΟΧ έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19, αντιπροσωπεύοντας 27.463.063 εμβολιασμούς.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης