Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Στον τουρισμό το αύριο προετοιμάζεται από σήμερα – Θα πάμε καλά και τον Νοέμβριο

Κικίλιας: Στον τουρισμό το αύριο προετοιμάζεται από σήμερα – Θα πάμε καλά και τον Νοέμβριο
"Από τις κρατήσεις και τις συμφωνίες που κάνουμε, για ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος, θα πάμε καλά και τον Νοέμβριο",  αναφέρει ο Β. Κικίλιας

«Στον τουρισμό, το αύριο, προετοιμάζεται από σήμερα» και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα, δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας.
«Τον Αύγουστο, οι εισπράξεις διαμορφώθηκαν στο 75,8% εκείνων του Αυγούστου του 2019, αλλά τα πιο αισιόδοξα και ενθαρρυντικά μηνύματα είναι τώρα. Η πληρότητα στα ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο κατέγραψε ποσοστό πάνω από 65% σε όλη τη χώρα και, όπως δείχνουν τα πράγματα, από τις κρατήσεις και τις συμφωνίες που κάνουμε, για ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς, όπως είναι η Κρήτη και η Ρόδος, θα πάμε καλά και τον Νοέμβριο», αναφέρει ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews».

Το 2022

Στα πρώτα αποτελέσματα που έχει πετύχει ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του Υπουργείου Τουρισμού για την επόμενη τουριστική περίοδο κάνει αναφορά ο κ. Κικίλιας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο τουρισμός δεν πάει στον αυτόματο πιλότο, όπως πολλοί νομίζουν».
Υπογραμμίζει δε, πως για «το 2022, μεταξύ άλλων, με στοχευμένες κινήσεις, έχουμε πετύχει: Πρώτον, αναφορικά με τη Γαλλία, την αύξηση κατά 50% των αεροπορικών θέσεων μόνο από την Transavia, με νέους προορισμούς, όπως η Σκιάθος, ενώ και η Air France θα αυξήσει κατά πολύ τις διαθέσιμες αεροπορικές της θέσεις. Αυτές είναι οι συμφωνίες που κλείσαμε στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης Top Resa.
Δεύτερον, έπειτα από συνεχείς συναντήσεις με Βρετανούς tour operators, ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες, θα έχουμε περισσότερες πτήσεις και νέους προορισμούς από τη Μεγάλη Βρετανία.
Τρίτον, βρισκόμαστε σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την άλλη άκρη του Ατλαντικού αναφορικά με τις αεροπορικές συνδέσεις από τις ΗΠΑ, που φέτος αυξήθηκαν».
Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει πως ήδη έχει διαμηνύσει προς τους Έλληνες ξενοδόχους αλλά και στους Δήμους και στις Περιφέρειες, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νέα τουριστική σεζόν από τα μέσα Μαρτίου του 2022. «Αυτό σημαίνει πέρα από τα ανοιχτά ξενοδοχεία, ανοιχτά εστιατόρια, καταστήματα, οργανωμένες παραλίες», προσθέτει.

Κανένα ενδεχόμενο για lockdown το χειμώνα

Περαιτέρω, ο υπουργός Τουρισμού αποκλείει ένα ενδεχόμενο νέου γενικού lockdown το χειμώνα, με τις παρούσες συνθήκες.
Όπως αναφέρει , «ούτε επιστημονικά αλλά ούτε και πολιτικά, με τις παρούσες συνθήκες, υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αποκλείσει ενδεχόμενο ενός νέου γενικού lockdown, καθώς το 2021 έχουμε πλέον το υπερόπλο του εμβολιασμού έναντι της COVID-19 και η επιδημιολογική έξαρση που σημειώνεται κατά τόπους θα αντιμετωπιστεί με κατά τόπους μέτρα, όχι με γενικά περιοριστικά μέτρα»
Υπογραμμίζει μάλιστα πως «σήμερα η επάνοδος στην κανονικότητα - κοινωνικά και οικονομικά - είναι στα δικά μας χέρια. Κυριολεκτικά στα χέρια μας, καθώς ένα τσίμπημα στο μπράτσο μάς χαρίζει την ελευθερία μας».

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Κικίλιας αναφέρει ότι «πλην δύο-τριών φωτεινών εξαιρέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν επέδειξε εθνική ομοψυχία απέναντι στον "εχθρό", αλλά ούτε καν στήριξε στα μετόπισθεν αυτής της μάχης. Το αντίθετο!», ενώ φέρνει ως παράδειγμα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.
«Περίμενα ότι τα στελέχη και οι opinion leaders του ΣΥΡΙΖΑ θα έμπαιναν δυναμικά στην πρώτη γραμμή επικοινωνιακά μαζί με όλους μας. Είδατε εσείς κάτι τέτοιο;», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, αναφορικά με την εξεταστική Επιτροπή, ο κ. Κικίλιας αναφέρει ότι «αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τέτοιο θέμα για τάχα μου «χειραγώγηση» της κοινής γνώμης εν μέσω πανδημίας, φαντάζομαι ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να εξεταστεί η προ πανδημίας περίοδος της δικής του διακυβέρνησης. Διότι, αν θεωρεί «ύποπτη μεθόδευση» μια πανελλαδική ενημερωτική καμπάνια ζωής και θανάτου για τους πολίτες, προφανώς η δική του περίοδος πρέπει να ήταν... η επιτομή της κρυστάλλινης διαφάνειας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης