Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας ΕΟΤ: Η επόμενη σεζόν φαίνεται ότι θα έχει πολύ καλές προοπτικές

Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας ΕΟΤ: Η επόμενη σεζόν φαίνεται ότι θα έχει πολύ καλές προοπτικές
Φαίνεται ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των Γάλλων αυτό το καλοκαίρι
Για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2021, καθώς και για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 o γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρης Φραγκάκης.
«Ο στόχος που είχε θέσει η κυβέρνηση, το νούμερο που είχε βάλει ως πήχη για τη φετινή σεζόν είναι το 50% του 2019 σε επίπεδο αφίξεων. Θεωρώ ότι το νούμερο αυτό το έχουμε ήδη πιάσει. Ηδη έχουμε φτάσει στο 50% των αφίξεων του 2019 και νομίζω ότι μέχρι τέλος του χρόνου, αν συμπεριληφθεί μέσα και ο Οκτώβριος, ο οποίος πάει εξαιρετικά καλά σε αρκετές περιοχές της χώρας ενδεχομένως να ξεπεράσουμε και το 50% του 2019. Αρα αυτό σημαίνει ότι είμαστε εντός των στόχων μας. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι όντως σε ορισμένες περιοχές της χώρας πράγματι υπήρχε μία υπέρβαση εσόδων, ειδικά τον Αύγουστο, σε σχέση με το 2019. Γενικότερα νομίζω ότι ήταν μια καλή χρονιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε και τελειώνει εδώ η δουλειά μας γιατί οι προκλήσεις είναι μπροστά.
»Τα μηνύματα ειδικά από τη γαλλική αγορά είναι εξαιρετικά. Και για φέτος, τα συμπεράσματα, και για του χρόνου. Φαίνεται ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη στις προτιμήσεις των Γάλλων αυτό το καλοκαίρι και νομίζω ότι και του χρόνου θα κρατήσει τη δυναμική της. Τις επόμενες ημέρες θα είμαστε στο Λονδίνο, στη WTM, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κόσμου. Εκεί νομίζω είναι και το βαρόμετρο που θα καταλάβουμε πολλά περισσότερα πράγματα για την επόμενη σεζόν, η οποία, όμως, φαίνεται ότι θα έχει πολύ καλές προοπτικές», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.
«Η αμερικανική αγορά το 2021 πήγε εξαιρετικά καλά, διότι οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ πέταξαν απευθείας από την Αθήνα από 8 πολιτείες της Αμερικής και μάλιστα προστίθεται άλλη μία τον Μάιο του 2022, το Βοστώνη-Αθήνα. Η Ελλάδα ήταν μεταξύ των 3 χωρών πρώτων σε προτίμηση των Αμερικανών για διακοπές και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι φτάσαμε το 65%-70% των Αμερικανών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας το 2019. Θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά καλό νούμερο και μία παρακαταθήκη για του χρόνου», τονίζει ο Δημήτρης Φραγκάκης.
«Εμείς θα κάνουμε φέτος μία καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό, για τις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, η οποία θα ξεκινήσει τον άλλο μήνα. Είναι μία καμπάνια που τη χρειάζεται η ελληνική περιφέρεια, τη χρειάζονται οι περιοχές που δεν είναι κλασικά τουριστικές κι έχουν υποστεί και πολύ μεγάλη ζημιά τα τελευταία δύο χρόνια. Το χρωστάμε αυτό σε αυτές τις περιοχές. Θα αναλάβουμε να κάνουμε και μία ειδική καμπάνια για την Εύβοια σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού. Και θα κάνουμε και τη μεγάλη καμπάνια της χώρας για το 2022, η οποία θα ξεκινήσει κι αυτή νωρίς, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο», καταλήγει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης