Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

HomeToGo: Οι τρεις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του 2022

HomeToGo: Οι τρεις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του 2022
Οι ταξιδιώτες θα κατευθυνθούν στα νησιά για να βρουν το ζεν τους το επόμενο έτος
Τις τρεις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις στα ταξίδια το 2022 αποκάλυψε η HomeToGo. Συγκεκριμένα τρεις τύποι ταξιδιών αναδεικνύονται ως ξεκάθαροι νικητές για το 2022.

Τάση 1η: Προτεραιότητα στη χαλάρωση και τις ιδιωτικές αποδράσεις

Οι ταξιδιώτες θα κατευθυνθούν στα νησιά για να βρουν το ζεν τους το επόμενο έτος. Οι νησιωτικοί προορισμοί έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση στη ζήτηση για σύντομες προθεσμιακές ενοικιάσεις το 2022. Το Μπαλί (+611% αύξηση αναζήτησης), το νησί Σάνιμπελ (+567%) και η Αγία Λουκία (+560%) κατέχουν το προβάδισμα ως οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί που αυξάνονται σε παγκόσμια ζήτηση αναζήτησης.

Τάση 2η: Αναβίωση τουριστικών περιοχών

Μεταξύ των τουριστικών περιοχών με τις περισσότερες αναζητήσεις του HomeToGo, ορισμένοι γνωστοί προορισμοί αποκτούν πρόσθετο ενδιαφέρον το επόμενο έτος. Καθώς η πλειοψηφία των ταξιδιωτών προτιμά να περπατά σε γνωστά μονοπάτια, περιοχές όπως η Φλόριντα στις ΗΠΑ (+70,23% αύξηση αναζήτησης), η Σαρδηνία στην Ιταλία (+57,40%), η Μαγιόρκα στην Ισπανία (+36,29%) και η περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία (+23%) θα είναι αυτές που θα παρακολουθήσουν όπως πάντα τις trending αποδράσεις.

Τάση 3η: Τα ταξίδια εσωτερικού συνεχίζουν να αυξάνονται

Η άνοδος των εγχώριων ταξιδιών θα συνεχιστεί και το νέο έτος ως βασική τάση. Μεταξύ των Αμερικανών ταξιδιωτών, οι αναζητήσεις για διαμονές 2022 εντός των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά +23%. Σε άλλα μέρη του κόσμου, η έρευνα του HomeToGo έδειξε ότι το 28% των ταξιδιωτών του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύουν να ταξιδεύουν περισσότερο στη χώρα τους, ακόμη και μετά την πλήρη επανέναρξη των ταξιδιών. Για τους Γερμανούς τουρίστες το μερίδιο των ταξιδιών που αντιστοιχούν στα ταξίδια εσωτερικού προβλέπεται να αυξηθεί κατά +62% σε σύγκριση με το 2019.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης