Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Για ποιους ταξιδιώτες ζητά η Κομισιόν να ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ - Τι αλλάζει από τον Μάρτιο του 2022

Για ποιους ταξιδιώτες ζητά η Κομισιόν να ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ - Τι αλλάζει από τον Μάρτιο του 2022
Υπό το πρίσμα της αναμενόμενης προόδου στις εκστρατείες εμβολιασμού παγκοσμίως, η Επιτροπή προτείνει μια βελτιωμένη προσέγγιση από την 1η Μαρτίου 2022

Η Κομισιόν πρότεινε σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου να επικαιροποιηθεί η σύσταση του Συμβουλίου για τα μη απαραίτητα ταξίδια εκτός ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνιστά στα κράτη μέλη να ξανανοίξουν συστηματικά σε όσους έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία καταχώρισης χρήσης έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Αυτό θα εξασφαλίσει απλούστερους και πιο συνεκτικούς κανόνες σε ολόκληρη την ΕΕ. Και θα διευκολύνει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν το ταξίδι τους.
Όσοι ανάρρωσαν από τον COVID-19 εντός 180 ημερών πριν από το ταξίδι τους και διαθέτουν είτε ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ είτε πιστοποιητικό που θεωρείται ισοδύναμο, θα πρέπει επίσης να μπορούν να ταξιδέψουν στην ΕΕ από τις 10 Ιανουαρίου 2022.
Τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποδέχονται πιστοποιητικά εμβολιασμού και ανάκτησης εκτός ΕΕ που θεωρούνται ισοδύναμα με το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ.

Ισχυρές διασφαλίσεις

Οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον ΠΟΥ -μη εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων- και οι ταξιδιώτες που έχουν αναρρώσει θα πρέπει να αποδεικνύουν αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση.
Αυτό θα πιστοποιεί ότι η επαναλειτουργία θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

Μια βελτιωμένη προσέγγιση από την 1η Μαρτίου 2022

Υπό το πρίσμα της αναμενόμενης προόδου στις εκστρατείες εμβολιασμού παγκοσμίως, η Επιτροπή προτείνει μια βελτιωμένη προσέγγιση από την 1η Μαρτίου 2022.
Πλήρως εξαρτώμενη από την κατάσταση του ταξιδιώτη και όχι από τη χώρα αναχώρησης.
Οι συχνές ενημερώσεις στη λίστα έχουν δυσκολέψει τους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους. Οι νέοι κανόνες θα παρέχουν μεγαλύτερη σαφήνεια και ορατότητα στους ταξιδιώτες και θα κάνουν το σύστημα πιο λειτουργικό.
Με την αυξανόμενη απορρόφηση εμβολιασμού παγκοσμίως, είναι επίσης λογικό να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί με βάση την κατάσταση ενός ατόμου και όχι με βάση τη χώρα από την οποία προέρχονται.
Τα κράτη μέλη θα πρέπει να επιτρέπουν είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους, αναρρωμένους ή απαραίτητους ταξιδιώτες.
Θα πρέπει να καταργηθεί ο κατάλογος των χωρών σε επαρκώς καλή επιδημιολογική κατάσταση από όπου θα πρέπει να είναι δυνατά όλα τα ταξίδια.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης