Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε αναμένει πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού ο CEO της Accor

Πότε αναμένει πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού ο CEO της Accor

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει ο κλάδος των επαγγελματικών ταξιδιών ο οποίος αναμένεται να απωλέσει το 25% της δυναμικότητας του

To χρονοδιάγραμμα της ανάκαμψης του τουρισμού παγκοσμίως παρουσίασε ο ο Πρόεδρος και CEO της Accor, Sébastien Bazin.
Ο κ. Bazin τοποθετεί την ανάκαμψη στις αρχές του 2023, όπως είπε σε συνομιλία που είχε σήμερα 27 Νοεμβρίου με τον πρόεδρο του ΞΕΕ Αλέξανδρο Βασιλικό, στο πλαίσιο του Φόρουμ Φιλοξενίας του Επιμελητηρίου, καθώς μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα.
Ο κ.Sébastien Bazin αποκάλυψε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, που συναντήθηκε στην Αμερική με τους CEO άλλων πολυεθνικών ξενοδοχειακών αλυσίδων, οι επικεφαλής των Marriot, Hilton κλπ. προβλέπουν ανάκαμψη στους επόμενους 6 μήνες, αλλά ο ίδιος αναμένει ότι, λόγω της μεγάλης παρουσίας της Accor σε πολλές χώρες όπου ισχύουν διάφορα μέτρα και περιορισμοί, η πλήρης ανάκαμψη για την συγκεκριμένη αλυσίδα θα χρειαστεί 6-9 μήνες επιπλέον.
Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει ο κλάδος των επαγγελματικών ταξιδιών ο οποίος αναμένεται να απωλέσει το 25% της δυναμικότητας του λόγω των πλούσιων εναλλακτικών δυνατοτήτων για on line συναντήσεις που προσφέρει η τεχνολογία και που έφερε στο προσκήνιο με ιδιαίτερη ένταση η πανδημία.

Εγκώμια για την Ελλάδα και την Αθήνα

Ο CEO της Αccor εγκωμίασε την Ελλάδα λέγοντας ότι αποτελεί ένα κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό με εξαιρετικά φιλόξενους ανθρώπους και ανυπέρβλητο πολιτισμικό και φυσικό πλούτο, τον οποίο “είναι αδύνατο να βαρεθείς ποτέ”.
Ιδιαίτερα δε για την Αθήνα είπε ότι αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό προφίλ ευρωπαϊκής πρωτεύουσας με παραλιακή πόλη κι εξοχή μέσα σε ελάχιστα λεπτά όπως είχε το προνόμιο να διαπιστώσει κι ο ίδιος όταν την επισκέφθηκε πρόσφατα. “Όλα αυτά είναι εκπληκτικά. Πιστεύω ότι έχετε στα χέρια σας μια εξαιρετική ευκαιρία στα χέρια σας”, αποφάνθηκε ο κ. Bazin απευθυνόμενος στους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού.
Ο CEO της Accor υπογράμμισε ότι η Ελλάδα τα πήγε καλά φέτος γιατί προετοιμάστηκε και ξεκίνησε νωρίτερα από τους υπόλοιπους προορισμούς τη σεζόν, δίνοντας την ευκαιρία στους τουρίστες να την ανακαλύψουν εκ νέου, όπως είπε.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η χώρα μας, όπως και οι υπόλοιποι προορισμοί πρέπει να τονώσουν τον εσωτερικό τουρισμό. Είμαι βέβαιος ότι τα 2/3 των Ελλήνων δεν ξέρουν τη Σαντορίνη, την Κρήτη ή τη Θεσσαλονίκη, είπε χαρακτηριστικά για να δείξει τα περιθώρια που υπάρχουν στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι το Φόρουμ του ΞΕΕ ανοίγει κάθε φορά την έκθεση xenia στο Metropolitan Expo.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης