Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κύπρος: Στη λίστα υψηλού κινδύνου Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Βατικανό

Κύπρος: Στη λίστα υψηλού κινδύνου Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Βατικανό
Στην αξιολόγηση αυτής της εβδομάδας για την επιδημιολογική κατάσταση του COVID-19, η Ινδονησία προστέθηκε στην πράσινη λίστα

Οι μη εμβολιασμένοι και μη αναρρωμένοι ταξιδιώτες από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και το Βατικανό υπόκεινται πλέον σε διπλές απαιτήσεις δοκιμών κατά την άφιξη τους στην Κύπρο.
Οι παραπάνω χώρες έχουν προστεθεί στην κόκκινη κατηγορία.
Αυτό το μέτρο δεν ισχύει για όσους αποδεικνύουν πλήρη εμβολιασμό ή ανάρρωση από τον ιό προσκομίζοντας ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.
Εκτός από τις προαναφερθείσες χώρες, η κόκκινη κατηγορία της Κύπρου περιλαμβάνει επίσης:

Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

Μικροπολιτεία
Ανδόρα Μονακό, Σαν Μαρίνο.

Χώρες του χώρου Σένγκεν
Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία.

Χώρες εκτός ΕΕ

Αίγυπτος, Αρμενία, Γεωργία, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Λευκορωσία, Λίβανος, Νότια Κορέα, Ομάν, Ουκρανία, Περού, Ρωσία, Σερβία.
Με βάση τους ισχύοντες κανόνες εισόδου που έχει η Κύπρος, οι ταξιδιώτες από χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη κατηγορία υποχρεούνται:

  • Να κάνουν τεστ COVID-19 εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση.
  • Να υποβληθούν σε άλλο τεστ μόλις φτάσουν στην Κύπρο.
  • Να παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης.

Στην αξιολόγηση αυτής της εβδομάδας για την επιδημιολογική κατάσταση του COVID-19, η Ινδονησία προστέθηκε στην πράσινη λίστα.
Οι ταξιδιώτες από την Ινδονησία μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στην Κύπρο χωρίς να υπόκεινται σε τεστ ή απαιτήσεις καραντίνας.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης