Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η ΕΕ καλεί τα κράτη μέλη να επανεξετάζουν καθημερινά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Η ΕΕ καλεί τα κράτη μέλη να επανεξετάζουν καθημερινά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς
Η Κύπρος, ενημερώνει τη λίστα κάθε Τρίτη, ενώ η Ισπανία τη Δευτέρα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια νέα πρόταση, για μια κοινή και συντονισμένη προσέγγιση της ΕΕ για την πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού. Και ειδικότερα της παραλλαγής του Omicron που πρόσφατα εντοπίστηκε, σε όλα τα κράτη μέλη.
Η πρόταση μεταξύ άλλων συνιστά στα κράτη μέλη να επανεξετάζουν καθημερινά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Ως έναν από τους τρόπους καταπολέμησης της εξάπλωσης του ιού μέσω των ταξιδιών.
«Η ΕΕ και τα κράτη μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν μια κοινή στρατηγική για τον περιορισμό της εισόδου της παραλλαγής Omicron στην ΕΕ, με τακτικές, καθημερινές αναθεωρήσεις των βασικών ταξιδιωτικών περιορισμών, σημειώνει η πρόταση.
Η ΕΕ και τα κράτη μέλη θα πρέπει να είναι έτοιμα να επιβάλουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους».
Επί του παρόντος, η πλειονότητα των κρατών μελών επανεξετάζει τους περιορισμούς στα ταξίδια μόνο μία φορά την εβδομάδα.
Για παράδειγμα, το γερμανικό ινστιτούτο πρόληψης και ελέγχου ασθενειών ενημερώνει τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου και παραλλαγών του ιού μόνο την Παρασκευή.
Η Νορβηγία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Τσεχική Δημοκρατία κ.λπ., ενημερώνουν επίσης τις λίστες με ασφαλείς και μη ασφαλείς χώρες την Παρασκευή.
Η Κύπρος, ενημερώνει τη λίστα κάθε Τρίτη, ενώ η Ισπανία τη Δευτέρα.
Η Γαλλία, ενημερώνει περιστασιακά τους καταλόγους των ασφαλών και μη ασφαλών χωρών, ανάλογα με τις ανάγκες.
Καμία από αυτές τις χώρες δεν έχει δηλώσει για πόσο καιρό θα παραμείνει σε ισχύ η απαγόρευση για ταξίδια από την περιοχή της Νότιας Αφρικής.
Ωστόσο, όλοι έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε χώρες στις οποίες εντοπίζονται αυξανόμενα κρούσματα Omicron.
Ξεδιπλώνοντας την πρόταση της για την κοινή και συντονισμένη προσέγγιση της ΕΕ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη, η Επιτροπή προέτρεψε επίσης τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν την αναθεωρημένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία με τυπική περίοδο ισχύος εννέα μηνών το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης