Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

ECDC: Πόσο καθυστερούν τον αντίκτυπο της νέας μετάλλαξης οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

ECDC: Πόσο καθυστερούν τον αντίκτυπο της νέας μετάλλαξης οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί
Ο οργανισμός συμβουλεύει τους υπηκόους της ΕΕ να αποφεύγουν τα ταξίδια από και προς τις γνωστές πληγείσες περιοχές
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) αξιολογεί τον αντίκτυπο των νέων απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στα ταξίδια από την περιοχή της Νότιας Αφρικής.
Δημοσίευσε μια σύντομη αξιολόγηση απειλών σχετικά με τις επιπτώσεις της εμφάνισης και της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής COVID-19 Omicron.
«Δεδομένων υποθέσεων σχετικά με την πιθανή εισαγωγή κρουσμάτων ήδη σε χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ, η εσωτερική μοντελοποίηση στο ECDC δείχνει ότι οι αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι πιθανό να καθυστερήσουν τον αντίκτυπο της νέας παραλλαγής στις χώρες ΕΕ/ΕΟΧ μόνο κατά δύο εβδομάδες», υποστηρίζει ο οργανισμός.
Παρά τους γρήγορους περιορισμούς στα ταξίδια, αρκετές χώρες της ΕΕ -ανάμεσα τους και η Ελλάδα- έχουν ήδη αναφέρει κρούσματα Omicron.
Το ECDC υπογραμμίζει πως σύντομα, πάνω από τα μισά κρούσματα COVID-19 θα είναι της παραλλαγής Omicron.
Ωστόσο, σημειώνει στην αξιολόγηση του ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα δώσουν στα κράτη μέλη τουλάχιστον κάποιο χρόνο να προετοιμαστούν.
«Οι βραχυπρόθεσμοι περιορισμοί μπορεί να δώσουν στις χώρες τον χρόνο να προετοιμαστούν για τη νέα παραλλαγή. Και να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα αναζωπύρωση σε χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ», σημειώνει η αξιολόγηση.
Ο οργανισμός συμβουλεύει τους υπηκόους της ΕΕ να αποφεύγουν τα ταξίδια από και προς τις γνωστές πληγείσες περιοχές.
Προτρέπει επίσης τα κράτη μέλη να αυξήσουν τις δοκιμές και τον εντοπισμό επαφών των κρουσμάτων COVID-19 με επιδημιολογική σύνδεση με τις πληγείσες περιοχές.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης