Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσο επλήγησαν οι αερομεταφορές εξαιτίας της πανδημίας

Πόσο επλήγησαν οι αερομεταφορές εξαιτίας της πανδημίας
Το 2020, ο συνολικός αριθμός επιβατών που ταξίδεψαν αεροπορικώς στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν 277 εκατομμύρια, σημειώνοντας σημαντική μείωση 73% σε σύγκριση με το 2019
Οι αερομεταφορές είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς με στόχο να αποτρέψουν την εξάπλωση της νόσου COVID-19, οι χώρες σε όλο τον κόσμο έλαβαν περιοριστικά μέτρα από τις αρχές του 2020.
Το 2020, ο συνολικός αριθμός επιβατών που ταξίδεψαν αεροπορικώς στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν 277 εκατομμύρια, σημειώνοντας σημαντική μείωση 73% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία για τις αεροπορικές μεταφορές που δημοσίευσε η Eurostat.

Η θέση της Ελλάδας

Όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. κατέγραψαν μεγάλες μειώσεις το 2020 σε σύγκριση με το 2019. Η μεγαλύτερη πτώση παρατηρήθηκε για τη Σλοβενία (-83%), ακολουθούμενη από τη Σλοβακία και την Κροατία (και οι δύο -82%). Μεταξύ των υπόλοιπων κρατών μελών της Ε.Ε., 20 κατέγραψαν μείωση πέριξ του 70% ή περισσότερο την ίδια περίοδο. Τα υπόλοιπα τέσσερα κράτη-μέλη κατέγραψαν μειώσεις άνω του 65%, με τη χαμηλότερη μείωση να παρατηρείται για το Λουξεμβούργο (-67%). Η Ελλάδα στη σχετική κατάταξη τερμάτισε στην τρίτη θέση με μείωση 69,1%.

Το μερίδιο των αεροπορικών μεταφορών εκτός και εντός της ΕΕ μειώθηκε

Οι μεταφορές επιβατών εκτός της Ε.Ε. αντιπροσώπευαν το 45% των συνολικών αεροπορικών μεταφορών επιβατών το 2020. Από την άλλη πλευρά, οι μεταφορές εντός Ε.Ε. αντιπροσώπευαν το 33% και οι εθνικές μεταφορές αντιπροσώπευαν το 22%. Σε σύγκριση με το 2019, το μερίδιο των μεταφορών εκτός Ε.Ε. και εντός Ε.Ε. μειώθηκε το 2020, προς όφελος των εθνικών μεταφορών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης