Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Το Ηνωμένο Βασίλειο μειώνει την καραντίνα για θετικούς σε Covid διεθνείς ταξιδιώτες

Το Ηνωμένο Βασίλειο μειώνει την καραντίνα για θετικούς σε Covid διεθνείς ταξιδιώτες
Το Ηνωμένο Βασίλειο μείωσε σε 7 ημέρες τον χρόνο που πρέπει να απομονωθούν οι πλήρως εμβολιασμένοι διεθνείς ταξιδιώτες που είναι θετικοί στον Covid

Το Ηνωμένο Βασίλειο μείωσε σε 7 ημέρες τον χρόνο που πρέπει να απομονωθούν οι πλήρως εμβολιασμένοι διεθνείς ταξιδιώτες που είναι θετικοί στον Covid.
Πλέον τα άτομα με αρνητικά αποτελέσματα από τεστ που γίνονται με διαφορά 24 ωρών την έκτη και την έβδομη ημέρα της περιόδου καραντίνας δεν θα χρειάζεται να απομονώνονται για 10 ημέρες.
Όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 ολόκληρες ημέρες.

Η οδηγία από το Υπουργείο Μεταφορών

Το Υπουργείο Μεταφορών ενημέρωσε σήμερα Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, τις οδηγίες του για τον τρόπο καραντίνας, μετά από διεθνή ταξίδια.
«Εάν είστε πλήρως εμβολιασμένοι, πρέπει να κάνετε μια εξέταση Covid-19 PCR την ή πριν από τη 2η ημέρα μετά την άφιξη σας στην Αγγλία.
Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, μπορείτε να τερματίσετε αμέσως την καραντίνα σας.
Εάν το αποτέλεσμα της εξέτασης PCR είναι θετικό, πρέπει να απομονωθείτε για 10 ολόκληρες ημέρες. Η ημέρα που κάνατε το τεστ είναι η ημέρα 0.

Μπορείτε να σταματήσετε την απομόνωση μετά από 7 ημέρες εάν κάνετε μια δοκιμή ταχείας πλευρικής ροής την 6η και 7η μέρα της καραντίνας, σε περίπτωση που:

  • Τα δύο τεστ είναι αρνητικά.
  • Τα δύο τεστ έχουν διαφορά τουλάχιστον 24 ωρών.
  • Δεν έχετε υψηλή θερμοκρασία.

Εάν κάνετε μια δοκιμή ταχείας πλευρικής ροής την 6η ημέρα και το τεστ είναι θετικό, περιμένετε 24 ώρες πριν κάνετε την επόμενη δοκιμή».


Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης