Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Expedia αποκαλύπτει τις προτεραιότητες των ταξιδιωτών για το 2022

Η Expedia αποκαλύπτει τις προτεραιότητες των ταξιδιωτών για το 2022
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες (81%) σχεδιάζουν να κάνουν τουλάχιστον μία φορά διακοπές με την οικογένεια και τους φίλους τους τους επόμενους έξι μήνες

Η ευελιξία κατατάσσεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων των ταξιδιωτών καθώς αρχίζουν να προσαρμόζονται στην πραγματικότητα του Covid-19.
Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία της έκθεσης προοπτικών για το 2022 από τον Όμιλο Expedia σε οκτώ χώρες.

  • Οι περισσότεροι ταξιδιώτες (81%) σχεδιάζουν να κάνουν τουλάχιστον μία φορά διακοπές με την οικογένεια και τους φίλους τους τους επόμενους έξι μήνες.
  • Η πλειοψηφία αναζητά γρήγορες δόσεις περιπέτειας, με περισσότερα από τα τρία τέταρτα (78%) να εκφράζουν ενδιαφέρον για συχνά σύντομα ταξίδια.
  • Περισσότεροι από τους μισούς (54%) λένε ότι σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα σε ταξίδια από ό,τι πριν από την πανδημία.
  • Ωστόσο, το 84% συμφωνεί ότι η έκπτωση έχει επιρροή κατά την κράτηση μιας πτήσης μέσω Διαδικτύου.
  • Ένα σχεδόν ίδιο ποσοστό (83%) λέει ότι οι ευέλικτες επιλογές ναύλων κάνουν τη διαφορά.

Σχεδόν οι μισοί από τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου (42%) αναζητούν χαλαρωτικές διακοπές για να βοηθήσουν την ψυχική τους ευεξία μετά την κατακόρυφη αύξηση των προβλημάτων ψυχικής υγείας που προκαλούνται από τον αντίκτυπο του Covid-19.
Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι εκτιμούν τα ταξίδια και τον προσωπικό χρόνο περισσότερο από ποτέ μετά από δύο χρόνια υπομονής στην παγκόσμια πανδημία.
Αυτό έκανε τους ανθρώπους να αναλογιστούν τη σημασία του να περνούν χρόνο με την οικογένεια και να διατηρούν την ηρεμία τους.

  • Δύο στους πέντε (40%) σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν πόντους αφοσίωσης για τουλάχιστον μέρος ενός ταξιδιού το 2022, με την Gen Z να προηγείται.
  • Περισσότεροι από τους μισούς (56%) όσων εργάζονται συχνά εξ αποστάσεως θα κάνουν ένα ταξίδι σε στυλ «αναψυχής» – παρατείνοντας ένα ταξίδι εργασίας για αναψυχή ή το αντίστροφο.
  • Σχεδόν τα δύο τρίτα (59%) είναι πρόθυμα να πληρώσουν περισσότερα τέλη για να κάνουν ένα ταξίδι βιώσιμο.
  • Το 49% θα επέλεγε έναν προορισμό με λιγότερο κόσμο για να μειώσει τις επιπτώσεις του υπερβολικού τουρισμού.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης