Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ένα ακόμη κενό του νέου αναπτυξιακού

Ένα ακόμη κενό του νέου αναπτυξιακού
Σύσσωμοι οι συλλογικοί φορείς ζήτησαν να διευρυνθούν οι επιδοτήσεις και στις μεσαίες επιχειρήσεις
Ψηφίζεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος που έφερε στη Βουλή ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης κύριος Νίκος Παπαθανάσης.
Ο προς ψήφιση νόμος περιλαμβάνει 13 διαφορετικά καθεστώτα και οι επενδυτές θα έχουν πλειάδα επιλογών για τα επενδυτικά τους σχέδια.
Το νομοσχέδιο συζητήθηκε στις επιτροπές της βουλής κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας όπου τοποθετήθηκαν οι συλλογικοί φορείς και οι εισηγητές των κομμάτων.
Οι ενστάσεις των ανθρώπων του τουρισμού αφορούν κυρίως των αποκλεισμό των ξενοδοχείων 3* τα οποία είναι η ραχοκοκαλιά του Ελληνικού Τουρισμού και λειτουργούν συμπληρωματικά προς την εγχώρια εστίαση καθώς στην πλειονότητά τους δεν διαθέτουν ενσωματωμένα εστιατόρια.
Σύσσωμοι οι συλλογικοί φορείς ζήτησαν να διευρυνθούν οι επιδοτήσεις και στις μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ η κριτική της αντιπολίτευσης εστιάστηκε στο γεγονός της απαίτησης από τους επενδυτές, με βάση τη σχετική διάταξη του άρθρου 17 του νομοσχεδίου, να λαμβάνουν έγκριση από τις τράπεζες πριν την υποβολή του επενδυτικού τους σχεδίου.
Σημείο τριβής αποτέλεσε και η υποχρεωτική ανάθεση του ελέγχου της υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων άνω των 700.000€ αποκλειστικά σε εταιρίες ορκωτών ελεγκτών όπως προβλέπει το άρθρο 21 του Νομοσχεδίου.
Μένει να φανεί αν η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης θα τροποποιήσει κάποια από τα σημεία του Αναπτυξιακού Νόμου μετά και τη συζήτηση στην ολομέλεια.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης