Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Για ποιους θα γίνουν πιο δύσκολα τα ταξίδια προς/εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Για ποιους θα γίνουν πιο δύσκολα τα ταξίδια προς/εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μόλις τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, όσοι διαθέτουν κάρτα εμβολιασμού που λήγει που υποδεικνύει μόνο τον αρχικό εμβολιασμό θα υπόκεινται σε αυστηρότερους κανόνες εισόδου, όπως απαιτήσεις δοκιμών και καραντίνας
Οι διεθνείς ταξιδιώτες που σκοπεύουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση/Χώρο Σένγκεν, καθώς και πολίτες της ΕΕ που επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός του μπλοκ, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες από την 1η Φεβρουαρίου, καθώς τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους δεν θα αναγνωρίζονται πλέον.
Μετά τη νέα έγκριση κανόνων για το πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χώρες ΕΕ και Σένγκεν ανακοίνωσαν ότι θα ισχύουν πρόσθετοι κανόνες για όλους τους ταξιδιώτες των οποίων η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού λήγει από την 1η Φεβρουαρίου.
Αυτό σημαίνει ότι μόλις τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες, όσοι διαθέτουν κάρτα εμβολιασμού που λήγει που υποδεικνύει μόνο τον αρχικό εμβολιασμό θα υπόκεινται σε αυστηρότερους κανόνες εισόδου, όπως απαιτήσεις δοκιμών και καραντίνας.
Από την άλλη πλευρά, όσοι λαμβάνουν μια πρόσθετη δόση εμβολίου, γνωστή και ως αναμνηστικό εμβόλιο, καθώς και όσοι έχουν λάβει τη δεύτερη δόση τους πριν από λίγο καιρό, θα μπορούν να ταξιδεύουν με χαλαρούς κανόνες και χωρίς να χρειάζεται να ακολουθούν μέτρα ελέγχου και καραντίνας.
Η Επιτροπή πρότεινε τα δελτία εμβολιασμού να παραμείνουν σε ισχύ για περίοδο 270 ημερών μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, αλλά τα κράτη μέλη μπορούν να αποφασίσουν μόνα τους σχετικά με τα ταξιδιωτικά μέτρα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης