Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια καταλύματα στην Ευρώπη προσελκύουν περισσότερους επενδυτές

Ποια καταλύματα στην Ευρώπη προσελκύουν περισσότερους επενδυτές
Οι προορισμοί κοντά σε μεγάλες πόλεις που είναι εύκολα προσβάσιμοι με αυτοκίνητο και διαθέτουν εκτεταμένες εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητικών είναι περιζήτητοι
Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, η τουριστική βιομηχανία έχει χωριστεί στα δύο.
Ενώ οι πάροχοι στον κλάδο των ξενοδοχείων αναψυχής έχουν καταγράψει την καλύτερη σεζόν στην ιστορία σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα ξενοδοχεία πόλης.
Σε πολλές περιπτώσεις μένουν άδεια επειδή οι διεθνείς επισκέπτες εξακολουθούν να λείπουν. Ως αποτέλεσμα, τα ξενοδοχεία αναψυχής προσελκύουν όλο και περισσότερο την προσοχή των επενδυτών.
Οι αποδόσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο της πόλης πέφτουν. Η Engel & Völkers Asset Management εκτιμά τις αποδόσεις σε αστικές περιοχές μεταξύ 3 και 6%. Αντίθετα στις αλπικές ή μεσογειακές περιοχές κυμαίνονται μεταξύ 4 και 10%, ανάλογα με την τοποθεσία.
Σύμφωνα με ειδικούς του τουρισμού, η κρίση του κορωνοϊού έδειξε ότι τα ξενοδοχεία αναψυχής είναι πολύ ανθεκτικά στις κρίσεις.
Οι προορισμοί κοντά σε μεγάλες πόλεις που είναι εύκολα προσβάσιμοι με αυτοκίνητο και διαθέτουν εκτεταμένες εγκαταστάσεις αναψυχής και αθλητικών είναι περιζήτητοι.
Η φύση έχει αποκτήσει μια νέα σημασία και ο κορωνοϊός επιτάχυνε αυτή την τάση.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους επαγγελματίες του τουρισμού αυτή τη στιγμή είναι η τάση για πολύ βραχυπρόθεσμες κρατήσεις.
Επιπλέον, η βιομηχανία πρέπει να αντιμετωπίσει ζητήματα που σχετίζονται με το κλίμα.
Παρά την προσωρινή πτώση, οι ειδικοί βλέπουν επίσης μια επιστροφή για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της πόλης – πιθανώς από το 2024.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης