Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιες χώρες της ΕΕ χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρά τα υψηλά κρούσματα COVID-19

Ποιες χώρες της ΕΕ χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρά τα υψηλά κρούσματα COVID-19
Ορισμένες χώρες της ΕΕ/χώρου Σένγκεν διευκολύνουν ήδη τους περιορισμούς αφαιρώντας ορισμένα μέτρα που επιβλήθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου 2021
Η Ευρώπη κατέγραψε 9.629.074 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες επτά ημέρες -η πλειονότητα κρούσματα Omicron- σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα. Οι ευρωπαϊκές χώρες καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.
Ωστόσο, παρά τους αριθμούς, ορισμένες χώρες της ΕΕ/χώρου Σένγκεν διευκολύνουν ήδη τους περιορισμούς αφαιρώντας ορισμένα μέτρα που επιβλήθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου 2021, όταν εντοπίστηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Omicron στη Νότια Αφρική.

Ποιες χώρες της ΕΕ χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς παρά τα υψηλά κρούσματα COVID-19

Σουηδία

Από τις 21 Ιανουαρίου, η Σουηδία έχει αφαιρέσει την υποχρέωση δοκιμής πριν από την αναχώρηση για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού και τη χώρα προέλευσης τους.
Οι ταξιδιώτες είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν είτε Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό ανάρρωσης ή εξέταση εντός 72 ωρών από την άφιξή τους.

Ελβετία

Από τις 22 Ιανουαρίου η Ελβετία κατάργησε επίσης την απαίτηση προ της αναχώρησης δοκιμών για ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID ή έχουν αναρρώσει από τον ιό τις τελευταίες 270 ημέρες. Όσοι δεν έχουν αναρρώσει και δεν έχουν εμβολιαστεί υπόκεινται στην απαίτηση.
Ωστόσο, δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να κάνουν ξανά τεστ μεταξύ της τέταρτης και της έβδομης ημέρας.

Αυστρία

Οι αυστριακές αρχές, από την άλλη πλευρά, αφαίρεσαν οριστικά το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία από τη λίστα χωρών κινδύνου.
Από σήμερα, οι ταξιδιώτες από αυτές τις τέσσερις χώρες θα μπορούν να εισέλθουν στην Αυστρία εάν έχουν λάβει αναμνηστικό εμβόλιο ή έχουν χορηγηθεί δύο εμβόλια και παρουσιάζουν αρνητικά αποτελέσματα μιας δοκιμής PCR εντός 72 ωρών πριν την άφιξή τους στην Αυστρία.
Επιτρέπεται επίσης να εισέλθουν όσοι έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον COVID-19 και παρουσιάζουν αρνητικά αποτελέσματα μιας εξέτασης PCR που έγινε εντός 72 ωρών πριν από την άφιξη, καθώς και όσοι έχουν αναρρώσει από τον COVID-19 και έχουν λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο.

Φινλανδία

Μια άλλη χώρα που πρόκειται να διευκολύνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μέχρι το τέλος του μήνα είναι η Φινλανδία, η οποία σκοπεύει να καταργήσει τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα στις 31 Ιανουαρίου.

Κύπρος

Αργότερα, την 1η Μαρτίου, η Κύπρος σκοπεύει να άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.
Επίσης, από τις 24 Ιανουαρίου η Κύπρος θα συντομεύσει την καραντίνα από 14 σε δέκα ημέρες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης