Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Απόβαση των «NORDICS» στην Ελλάδα

Απόβαση των «NORDICS» στην Ελλάδα
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO

Η Tourism Media & Events ανοίγει την αυλαία των GREEK TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOPS για το 2022 με μία από τις κορυφαίες αγορές της Ευρώπης για τον εισερχόμενο τουρισμό της Ελλάδας, την Σκανδιναβία.
Πρόκειται για την διαδικτυακή εκδήλωση ‘’Greek – Nordic Alternative Tourism & Gastronomy Workshop” η οποία θα λάβει χώρα στις 21-23 Μαρτίου 2022 μέσω κορυφαίας ψηφιακής επαγγελματικής πλατφόρμας.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι επαγγελματίες του εναλλακτικού -και όχι μόνο- τουρισμού της Ελλάδας να συστηθούν και να συνεργαστούν με 80-100 τουριστικούς πράκτορες από τις 4 χώρες (Σουηδία-Δανία-Νορβηγία-Φιλανδία).
Υπογραμμίζεται ότι οι Σκανδιναβοί κατέγραψαν μεγάλη αύξηση το 2021 συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά του 2020, με τους Δανούς να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση επί των συνολικών αφίξεων. Eίναι λάτρεις του τουρισμού περιπέτειας, ταξιδεύουν για να βρουν νέες εμπειρίες, χαλάρωση και ζεστές θερμοκρασίες, προτιμούν να μείνουν σε ξενοδοχεία ή θέρετρα –κατά προτίμηση σε μονάδες 3, 4 και 5 αστέρων- έχουν 5-6 εβδομάδες διακοπές το χρόνο ενώ, το επίπεδο τιμών, η ασφάλεια και το κλίμα είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατά την επιλογή ενός προορισμού.
Το workshop, αποτελεί ένα ακόμη βήμα της Tourism Media & Events, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Greek Tourism & Gastronomy Workshops με απώτερο στόχο την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού της Ελλάδας.
Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 23 Μαρτίου 2022 -μετά το πέρας εκατοντάδων B2B προκαθορισμένων virtual συναντήσεων- αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων διαδικτυακών διοργανώσεων για τον εναλλακτικό τουρισμό που υλοποίησε η Tourism Media & Events την περίοδο 2020-2021 στις αγορές του Βελγίου, της Πολωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO.
Σημειώνεται ότι η συνεχιζόμενη κατάσταση της πανδημίας της νόσου COVID-19 μέχρι την άνοιξη, καθιστά αναγκαία την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής εκδήλωσης μέσω διαδικτύου.
Οι επόμενες εκδηλώσεις του 2022 θα πραγματοποιηθούν, με φυσική παρουσία και σε συνδυασμό (υβριδικά δηλαδή ψηφιακά-δια ζώσης), κρίνοντας κατά περίπτωση και χώρα και προσαρμοζόμενοι στις τελευταίες εξελίξεις και τους περιορισμούς που τίθενται από την υφιστάμενη πανδημία της Covid-19.
Η επόμενη εκδήλωση για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο 31 Μαρτίου 2022 και στο Παρίσι τον Απρίλιο του 2022.
Σημειώνεται ότι για την προβολή του τουρισμού πολυτελείας, αναμένεται να πραγματοποιηθούν 5 Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshops στη Ρωσία 7 Απριλίου, στο Ντουμπάι 11 Μαΐου, στο Κατάρ 18 Μαΐου, στο Ἀμστερνταμ τον Οκτώβριο και στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2022.
Ως γνωστόν τα Greek Alternative & Luxury Tourism Workshops απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλλουν τις υπηρεσίες και προϊόντα τους γύρω από τον εναλλακτικό τουρισμό ή/και τον τουρισμό πολυτελείας.
Σε κάθε εκδήλωση συμμετέχουν από την πλευρά των αγορών, 80-100 τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και 10-15 διακεκριμένα media.
Για την επιτυχία των εκδηλώσεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους τα έμπειρα στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας Tourism Media & Events και οι συνεργαζόμενες ανά χώρα τοπικές PR εταιρείες, που διασφαλίζουν τη συμμετοχή των σημαντικότερων επαγγελματιών της εκάστοτε τοπικής αγοράς.
Κατά την έναρξη της διαδικτυακής εκδήλωσης με την Σκανδιναβική αγορά θα πραγματοποιηθεί webinar για όλους τους συμμετέχοντες με παρουσιάσεις εναλλακτικών προορισμών της Ελλάδας σε συνδυασμό με την ανάδειξη της γαστρονομικής δυναμικής της εκάστοτε τιμώμενης περιοχής.
Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται παρουσίαση του event σε προσκεκλημένους εκπροσώπους μεγάλων και εξειδικευμένων τοπικών media από την εκάστοτε χώρα, επιδιώκοντας τη μέγιστη δημοσιότητα των συμμετεχόντων.
Ακολουθεί η κορύφωση της εκδήλωσης στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προκαθορισμένες συναντήσεις σε διάστημα 3 ημερών.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με raffle draw όπου δώρα από προορισμούς και επιχειρήσεις θα δοθούν στους συμμετέχοντες τουριστικούς πράκτορες παρέχοντας τους την δυνατότητα να επισκεφθούν την Ελλάδα και να επισφραγίσουν τις συνεργασίες τους με τους Έλληνες συμμετέχοντες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης