Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Συνεργασία UNWTO με Σκιάθο για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Συνεργασία UNWTO με Σκιάθο για την επανεκκίνηση του τουρισμού
Μέσω των πακέτων Τεχνικής Βοήθειας, ο UNWTO βρίσκεται σε κάθε παγκόσμια περιοχή
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) υποστηρίζει τις κοινότητες καθώς προετοιμάζονται να υποδεχτούν τους επισκέπτες και να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητες του τουρισμού για να ξεκινήσει η ανάκαμψη και να οδηγήσει σε βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.
Καθώς οι περιορισμοί στα ταξίδια συνεχίζουν να χαλαρώνουν ή να αίρονται σταθερά, ο UNWTO βάζει στο επίκεντρο τις κοινότητες. Παράλληλα επανεξετάζει τον μακροπρόθεσμο ρόλου του τουρισμού στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας και στην παροχή ευκαιριών.
Μέσω των πακέτων Τεχνικής Βοήθειας, ο UNWTO βρίσκεται σε κάθε παγκόσμια περιοχή.

Το πρώτο πακέτο Τεχνικής Βοήθειας του UNWTO στην Ελλάδα

Αναδεικνύοντας τη δέσμευση του UNWTO να συνεργαστεί με τις ίδιες τις κοινότητες για να επανεξετάσει και να επανεκκινήσει τον τουρισμό, μια νέα συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου προωθεί τις πολιτικές πρωτίστως για τους ανθρώπους.
Για δεκαετίες, ο τουρισμός αποτελεί πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και ευκαιρίας για τους κατοίκους του νησιού , ενός από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης.
Τώρα, καθώς ο τομέας επανεκκινείται και ανακάμπτει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο UNWTO εργάζεται μαζί με τις τοπικές αρχές για ένα πακέτο τεχνικών συμβουλών και πρακτικής βοήθειας.
Στο άμεσο μέλλον, εμπειρογνώμονες του UNWTO θα συνεργαστούν με τον Δήμο για να αξιολογήσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ του νησιού και να προτείνουν προσαρμογές και απαραίτητες βελτιώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη δέσμευση του προορισμού να χρησιμοποιεί τον τουρισμό ως μοχλό αειφόρου ανάπτυξης.
Ταυτόχρονα, και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο τομέας λειτουργεί για όλους στη Σκιάθο, ο UNWTO θα μελετήσει τις απόψεις των κατοίκων της περιοχής για τον κλάδο. Και θα αξιολογήσει πώς μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερο στον τουριστικό σχεδιασμό και ανάπτυξη.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης