Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι απαντούν οι ξενοδόχοι Μεσσηνίας σε αιτιάσεις πολιτικών για περιορισμό στα ταξίδια λόγω ενεργειακής κρίσης

Τι απαντούν οι ξενοδόχοι Μεσσηνίας σε αιτιάσεις πολιτικών για περιορισμό στα ταξίδια λόγω ενεργειακής κρίσης
Οι ξενοδόχοι Μεσσηνίας υπογραμμίζουν πώς στόχος είναι «να συγκρατήσουν τα ταξίδια εντός των τειχών των χωρών αποστολής τουριστών για προφανείς λόγους».
Την παρέμβαση της κυβέρνησης ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, σχετικά με τους υπαινιγμούς πολιτικών για περιορισμό στα ταξίδια λόγω ενεργειακής κρίσης που διατυπώθηκαν σήμερα στην ελληνική Βουλή, «ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνουν πραγματικότητα αυτές οι έωλες και αστήρικτες αιτιάσεις».
Οι ξενοδόχοι Μεσσηνίας υπογραμμίζουν πώς στόχος είναι «να συγκρατήσουν τα ταξίδια εντός των τειχών των χωρών αποστολής τουριστών για προφανείς λόγους».
Όπως επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, σε ανακοίνωση της που υπογράφει ο πρόεδρος της Δημήτριος Καραλής «οι υπαινιγμοί που διατυπώθηκαν σήμερα στην ελληνική Βουλή από πολιτικά πρόσωπα για περιορισμό των ταξιδιών λόγω της ενεργειακής κρίσης που έρχονται μετά τις αντίστοιχες προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κλονίζουν τις προοπτικές του Ελληνικού Τουρισμού.
Σε μια εποχή που όλες οι ελπίδες για την ανάκαμψη του κλάδου στηρίχθηκαν στην εφετινή χρονιά, μετά τη δεκαετή οικονομική ύφεση και τη διετή «επέλαση» της πανδημίας που ακολούθησε, είναι σαφές ότι τέτοιου είδους συζητήσεις και προοπτικές μόνο ελπιδοφόρες δεν μπορεί να είναι.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αντιδράσει χωρίς χρονοτριβή ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνουν πραγματικότητα αυτές οι έωλες και αστήρικτες αιτιάσεις που στο μόνο το οποίο αποσκοπούν είναι να συγκρατήσουν για μια ακόμα φορά, μετά την πανδημία, τα ταξίδια εντός των τειχών των χωρών αποστολής τουριστών για προφανείς λόγους.
Το ίδιο άμεση πρέπει να είναι και η αντίδραση των κλαδικών φορέων του Ελληνικού Τουρισμού για να μην αφήσουν αναπάντητες αυτές τις προθέσεις και τυχόν σχέδια που απεργάζονται τα διευθυντήρια των Βρυξελλών για προφανείς λόγους έτσι ώστε να κλείσει άμεσα η διαφαινόμενη ρωγμή στην ταξιδιωτική κίνηση.
Οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται και από την τελευταία τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων σύμφωνα με την οποία το 2022, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Ευρώπη προβλέπεται να είναι 30% χαμηλότερες από τον όγκο του 2019, υποστηριζόμενες από εγχώρια ταξίδια και ταξίδια μικρών αποστάσεων.
Στην ίδια δε, έκθεση αναφέρεται ότι τα ταξίδια εσωτερικού αναμένεται να ανακάμψουν πλήρως το 2022, ενώ τα διεθνή ταξίδια δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2019 πριν το 2025».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης