Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Turkish Airlines γιορτάζει τα 75 χρόνια με πτήσεις στην Αθήνα

Η Turkish Airlines γιορτάζει τα 75 χρόνια με πτήσεις στην Αθήνα
Η Turkish Airlines γιόρτασε την 75η επέτειο από την πρώτη της διεθνή πτήση
Την 75η επέτειο της με πτήσεις στην Αθήνα -τον πρώτο της προγραμματισμένο διεθνή προορισμό, γιορτάζει η Turkish Airlines, που πετά σε περισσότερους διεθνείς προορισμούς από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία με 128 χώρες σε πέντε ηπείρους.
Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη διεθνή πτήση της στις 12 Φεβρουαρίου 1947 στη γραμμή Άγκυρα – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα.
Η Turkish Airlines αποδίδει ιδιαίτερη αξία σε αυτή την πτήση καθώς ήταν η πρώτη φορά που η αεροπορική εταιρεία έφερε την εθνική της σημαία σε διεθνείς ουρανούς.
Η πρώτη διεθνής πτήση του αερομεταφορέα ήταν με αεροσκάφος τύπου DC-3 με ουραίο αριθμό TC-ABA και αναχώρησε από την Άγκυρα στις 12 Φεβρουαρίου 1947 στις 10:00 και μετά από μια στάση στην Κωνσταντινούπολη, συνέχισε προς το αεροδρόμιο της Αθήνας που ήταν γνωστό ως Αεροδρόμιο Χασάνι.
Η Turkish Airlines γιόρτασε την 75η επέτειο από την πρώτη της διεθνή πτήση, διοργανώνοντας εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία φορέων και εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, τουριστικών πρακτορείων και καλεσμένων των ΜΜΕ.
Σχολιάζοντας την εκδήλωση, ο Chief Marketing Officer (CMO) της Turkish Airlines, κ. Ο Ahmet OLMUŞTUR δήλωσε ότι «είμαστε περήφανοι που φέραμε την εθνική μας σημαία στους διεθνείς ουρανούς για πρώτη φορά πριν από 75 χρόνια.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η αεροπορία είναι ζωτικής σημασίας για τη σύγχρονη οικονομία. Παρέχει το μόνο γρήγορο παγκόσμιο δίκτυο μεταφορών, δημιουργεί οικονομική ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας και διευκολύνει το διεθνές εμπόριο και τον τουρισμό.
Συμβάλλοντας σε αυτές τις βασικές οικονομικές δραστηριότητες για δεκαετίες ως ένα από τα κορυφαία προφίλ του κλάδου, η Turkish Airlines συνεχίζει να συνδέει επιχειρήσεις και ανθρώπους, επιτρέποντας το παγκόσμιο εμπόριο, τις επενδύσεις, τον τουρισμό και τα ταξίδια.
Μετά την πρώτη πτήση προς την Αθήνα που γιορτάζουμε την επέτειο της, η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία η Turkish Airlines συνεισφέρει στην οικονομία της εδώ και 75 χρόνια.
Αν σκεφτούμε ότι η ιστορία της αεροπορίας δεν υπερβαίνει τα 100 χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι μεγαλώσαμε μαζί και αγκαλιάζουμε το σήμερα υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον».
«Έχοντας μεταφέρει 5 εκατομμύρια επιβάτες σε 37.000 πτήσεις από την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση της Turkish Airlines σταδιακά αυξήθηκε κατά 5 φορές, φτάνοντας σε ένα ετήσιο ρεκόρ, με όγκο κίνησης 500.000 επιβατών το 2019, χρονιά ρεκόρ όλων των εποχών και για το αεροδρόμιο μας, δήλωσε η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια για τον κλάδο των αερομεταφορών και του τουρισμού, είμαστε πολύ χαρούμενοι με τις προοπτικές ανάκαμψης που είναι πλέον εμφανείς.
Μέσα σε αυτό το αναπτυξιακό περιβάλλον, ευχόμαστε στην Turkish Airlines πολλές ακόμα πλήρεις και ασφαλείς πτήσεις».
Σήμερα, η Turkish Airlines εκτελεί 21 πτήσεις προς Αθήνα και 7 πτήσεις προς Θεσσαλονίκη από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σε εβδομαδιαία βάση.
Ως η αεροπορική εταιρεία που συνδέει περισσότερες χώρες από οποιαδήποτε άλλη, θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε τους επισκέπτες μας με τουρκική φιλοξενία και να φέρουμε τη σημαία μας περήφανα στον ουρανό.
Η Turkish Airlines προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες σύνδεσης στους επισκέπτες της, συνεχίζει επίσης να μεταφέρει την ποιότητα και τις υπηρεσίες της σε σε όλον τον κόσμο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης